Trucul care te ajută să-ți ții deoparte telefonul de nisip și de apă. Ce trebuie să faci atunci când ieși la plajă
Pe timp de vară, mulți dintre noi se gândesc la vacanță, la bronzul perfect, plaja cu nisipul fierbinte și apa unde ne putem răcori.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Duminica, 30 Iulie 2023, 15:44 | Actualizat: Duminica, 30 Iulie 2023, 15:46Cu toate acestea, chiar dacă pare că totul e în regulă, pot apărea situații neplăcute care să ne strice atmosfera sau starea de spirit.
Pe aceeași temăTrucul care te ajută să-ți ții deoparte telefonul de nisip și de apă. Ce trebuie să faci atunci când ieși la plajă
De exemplu, pentru a-ți proteja telefonul de apă și de nisip, poți să-l pui într-o pungă de plastic cu închidere ermetică (fermoar), dar să scoți tot aerul din ea. Astfel, vei obține o protecție complet impermeabilă, recomandă specialiștii, scrie Bright Side.
O altă modalitate ingenioasă este să înfășori telefonul în folie de plastic. Acest truc îți permite să-l iei chiar și în apă, totuși trebuie menționat că touchpad-ul poate să nu funcționeze la temperaturi mai scăzute.
Pe aceeași temăAlte trucuri de folosit în vacanță, când mergi la plajă
Urechile tale pot fi afectate atunci când intri în apă. Dacă, după ce ai ieșit din mare, simți că urechile încă îți sunt blocate, poți aplica o metodă simplă pentru a restabili presiunea naturală din urechea internă.
Specialiștii sugerează să iei un balon obișnuit, să îți acoperi nasul și să începi să-l umfli. În momentul în care vei auzi un sunet slab de 'clic', vei ști că presiunea din ureche s-a echilibrat.
Pe lângă protecția telefonului, trebuie să ai grijă și de răcoritoarele pe care le consumi la plajă. Pentru a te bucura de o băutură rece după ce ai stat la soare, poți pregăti dinainte o sticlă de plastic umplută cu apă și pusă la congelator. Ulterior, poți turna orice băutură în sticla pregătită și se va răci imediat.
Pentru a evita să îți arzi tălpile pe nisipul fierbinte, poți ține sandalele cu talpa în sus atunci când nu le porți.
Dacă intenționezi să faci scufundări sub apă, poți întâmpina o problemă comună, și anume durerea de cap cauzată de schimbarea bruscă de presiune. Pentru a evita acest lucru, poți aplica o tehnică simplă de adaptare a organismului la presiunea apei.
Înainte de a te scufunda, acoperă-ți nasul și închide gura. Aplică o ușoară presiune pe cap pentru 5-10 secunde și repetă de încă două ori acest proces. Astfel, organismul tău se va adapta și vei scăpa de durerea de cap.
Pentru a-ți proteja bunurile de hoți, poți adopta o strategie ingenioasă. Simplul gest de a-ți ascunde cheile, telefonul și banii într-un scutec de copil sau într-o pereche de lenjerie intimă poate descuraja hoții, iar lucrurile tale vor fi în siguranță.
Și pentru a evita să te chinui să îți încalți pantofii după o zi petrecută pe plajă, folosește pudră de talc pentru copii. Astfel, vei putea scăpa ușor de nisipul lipicios și picioarele vor fi curate.