Zvonurile conform cărora sportivii de la Jocurile Olimpice 2020 ar trebui să doarmă în paturi anti-intimitate au fost false
Se pare că toate zvonurile conform cărora atleții de la Jocurile Olimpice 2020 sunt obligați să doarmă în paturi anti-intimitate sunt false.
Publicat: Marti, 20 Iulie 2021, 10:52 | Actualizat: Marti, 20 Iulie 2021, 11:36Unul dintre foștii concurenți la Jocurile Olimpice a pornit acest zvon total nefondat după ce vorbit mai întâi despre cadrul paturilor, care este într-adevăr reciclabil și eco-friendly.
Paturile care par făcute din carton alb, care au margini ca cele ale unei cutii sunt făcute de o companie japoneză numită Airweave.
Paturile anti-intimitate, fake news
Compania creează structura paturilor din carton reciclat pentru a promova ideea sustenabilității, având în vedere că Jocurile Olimpice 2020 sunt și despre asta.
De vreme ce se spune despre toți atleții că aceștia tind să întrețină relații intime atunci când se pregătesc de orice fel de competiție sportivă și anul acesta toată lumea trebuie să încerce cât mai mult să prevină răspândirea COVID-19, unii dintre sportivi au spus că aceste paturi sunt anti-intimitate.
Astfel, s-a speculat că organizatorii încearcă din răsputeri să descurajeze relațiile intime între atleți, fără să se ia în considerare că se pune pe primul loc siguranța sportivilor din cauza pandemiei globale cu care ne confruntăm.
Pe aceeași temăDe la cine a pornit zvonul
Paul Chelimo, alergător de perfromanță și medaliat cu argint la Jocurile Olimpice a postat pe contul său de Twitter săptămâna trecută că aceste paturi au fost făcute special pentru a-I descuraja pe atleți să întrțină relații intime.
“Paturile sunt făcute să susțină greutatea unei singure persoane pentru a evita situațiile care nu au legătură cu domeniul sportiv”, a adăugat sportivul.
De la el a pornit o serie întreagă de Tweet-uri despre acest tip de paturi. Un alt sportive, Rhys McClenaghan, a postat și el un video pe contul său de Twitter arătând cum poate să sară pe patul său din material reciclabil, semn că este destul de stabil.
Regulamentul impus de organizatori, care e afișat în Satul Olimpic, acolo unde sunt găzduiți aceștia, arată că sportivii ar trebui să reducă contactul fizic de orice fel, inclusiv îmbrățișările și strânsul mâinilor.
Jocurile Olimpice 2020, reguli stricte
Deși Jocurile Olimpice de la Tokyo încă nu au început, au fost deja depistate noi cazuri de COVID-19 printre atleții care se înscriseseră la campionat.
Regula noilor tipuri de paturi a fost impusă după ce atleții au fost sfătuiți să nu folosească prezervativele pe care le primesc gratuit înainte de începerea Jocurilor Olimpice. Ei au voie să le ia și să le păstreze, cu condiția să evite relațiile intime pe parcursul competiției sportive pentru a preveni declanșarea unei infectări în masa cu COVID-19.
Nishimura a declarat că noua stare de urgenţă sanitară, care a fost instaurată la începutul lunii iulie, va dura până la 22 august şi va stabili un plafon de 5.000 de spectatori sau 50 la sută din capacitatea locului de desfăşurare a unui eveniment, oricare dintre acestea limite este mai mică. Alcoolul va fi interzis în baruri şi restaurante, care vor trebui să se închidă la ora 20.00. Evenimente precum concertele trebuie să se încheie la ora 21.00, potrivit news.ro.