Ce se întâmplă cu mașinile și terenurile Elenei Udrea. Fostul Ministru a fost asaltat de ANAF, chiar dacă se află după gratii
Elena Udrea este asaltată de ANAF, chiar dacă se află în spatele gratiilor. Agenția Națională de Administrare Fiscală vinde două maşini aparţinând fostului ministru Elena Udrea, respectiv o mașină veche de 17 ani şi una de 10 ani, precum şi mai multe terenuri situate în apropierea lacului Străuleşti.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 11 Octombrie 2022, 11:58 | Actualizat: Miercuri, 12 Octombrie 2022, 13:17Potrivit documentelor analizate de Profit.ro, ANAF încearcă să obţină cel puţin 793.447 euro, preţ care include TVA, conform Profit.ro.
Fiscul scoate la vânzare maşini şi mai multe terenuri aparţinând Elenei Udrea
Deşi maşinile sunt destul de vechi, Fiscul vrea 7.158 euro pentru Fiat 500 şi 7.685 euro pentru Mercedes Benz S500. Cea mai mare parte a banilor ar trebui, însă, să vină de pe cele şase terenuri.
Elena Udrea execută în prezent o pedeapsă de şase de închisoare, în urma condamnării în dosarul Gala Bute.
ANAF scoate la vânzare frecvent bunuri mobile şi imobile, atât pentru recuperarea de datorii către stat rezultate din neachitarea de taxe şi impozite, precum şi pentru recuperarea unor prejudicii în dosare penale. Procedura Fiscului este ca preţul de pornire al bunurilor care nu se vând la prima licitaţie să fie redus la a doua cu 25%, iar la a o a treia încercare cu încă 25% din preţul iniţial. Ulterior, preţul nu mai scade, potrivit news.ro.
Pe aceeași temăElena Udrea a apelat la încă o șansă de a fi eliberată din închisoare. Fostul Ministru a cerut rejudecarea dosarului său de la zero
Elena Udrea a fost adusă luni din penitenciar la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru a lua parte la dezbaterea unui recurs în casaţie, o cale extraordinară de atac prin care fostul ministru încearcă să obţină anularea condamnării de şase ani închisoare primită în dosarul "Gala Bute".
Elena Udrea este deţinută în Penitenciarul Târgşor începând din luna iunie, când a fost extrădată din Bulgaria, unde fugise pentru scăpa de condamnare. Recursul în casaţie este ultima şansă a Elenei Udrea de a obţine anularea pedepsei de 6 ani, în condiţiile în care celelalte încercări ale sale nu au avut succes succes.
Pe aceeași temăLuni dimineaţa, îmbrăcată într-un deux-pieces de culoare crem şi cu pantofi roz în picioare, Elena Udrea a fost adusă în sala de judecată, flancată de femei-gardian de la penitenciar.
Aşezată pe un scaun obişnuit, în condiţiile în care a fost eliminată boxa acuzaţilor din camera unde se desfăşoară procesul, Elena Udrea a avut libertatea să vorbească cu avocaţii săi, să-şi salute soţul, Adrian Alexandrov, ignorând în schimb replicile protestatarului Marian "Ceauşescu", în pauzele procesului.
Timp de peste trei ore, avocaţii săi au încercat să-i înduplece pe cei cinci judecători ai completului să anuleze condamnarea primită de Udrea şi să dispună rejudecarea cazului de la zero. În esenţă, apărătorii au arătat că decizia de condamnare a fostului ministru a fost nelegală, deoarece magistraţii de la fond şi apel nu au respectat deciziile Curţii Constituţionale privind abuzul în serviciu, iar completurile de la Instanţa supremă au fost constituite nelegal.
În ultimul cuvânt, Elena Udrea a solicitat să fie achitată, susţinând că este ţinută de câteva luni ilegal în închisoare, potrivit Agerpres.
"Eu stau ilegal în puşcărie de şase luni. Este vorba de libertatea mea. Mi se impută suma de 8 milioane lei, care reprezintă publicitatea pe care trebuie să o plătesc personal. Cei care nu au acceptat să facă denunţuri au ajuns la puşcărie. În schimb, cei care au avut atribuţii în minister au scăpat. Nastasia şi Bute au avut interes să fie organizată gala. Nastasia mergea la toate meciurile lui Bute (...) Regret că nu am avut parte de o justiţie dreaptă în România. Sper că, de data aceasta, completul de judecată nu a intrat cu decizia deja luată. Solicit achitarea mea pentru toate capetele de acuzare", le-a spus Udrea judecătorilor. Magistraţii au amânat însă o decizie în acest caz pentru data de 24 octombrie.
Pe de altă parte, judecătorii au admis o cerere a Elenei Udrea şi au sesizat Curtea Constituţională cu o excepţie de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 2 alin. 1 lit. b) din Legea nr. 173/2022 pentru adoptarea unor măsuri necesare punerii în aplicare a Protocolului nr. 16 la Convenţia pentru apărarea drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale.
În schimb, au respins o solicitare de sesizate a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene şi un aviz consultativ de la CEDO.
Pe aceeași temă