A fost cutremur de Sfânta Maria. Ce magnitudine a avut seismul care s-a resimțit puternic în mai multe orașe ale țării
A fost cutremur în România marți dimineața, de Sfânta Maria! Seismul a fost resimțit în mai multe orașe din țară. Ce magnitudine a avut.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 15 August 2023, 10:30 | Actualizat: Marti, 15 August 2023, 15:20Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului anunță un cutremur cu magnitudine însemnată marți dimineață, în ziua de 15 august 2023, la ora05:03:31 (ora locală a României).
Cutremurul slab a avut loc la adâncimea de 129.9 km şi a fost resimţit în mai multe orașe din țară, potrivit Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP).
Pe aceeași temăA fost cutremur de Sfânta Maria, pe 15 august 2023. Ce magnitudine a avut seismul
În ziua de 15 August 2023, la ora 05:03:31 (ora locală a României), s-a produs în ZONA SEISMICA VRANCEA, BUZAU un cutremur slab cu magnitudinea ml 3.5, la adâncimea de 129.9 km. Intensitate: I
Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 53km V de Focsani, 58km NV de Buzau, 62km SE de Sfantu-Gheorghe, 69km E de Brasov, 83km NE de Ploiesti.
Pe aceeași temăPrimele trei lucruri pe care trebuie să le faci în caz de cutremur. Recomandările Inspectoratului pentru Situații de Urgență
- IGSU - Inspectoratul General pentru Situații de Urgență România a publicat o listă cu lucrurile pe care trebuie să le facă oamenii în caz de cutremur, în timpul evenimentului.
- Nu are importanţă unde vă aflaţi în momentul producerii cutremurului.
- Adăpostiţi-vă imediat într-un loc sigur şi rămâneţi calm pană la încetarea cutremurului.
- Dacă sunteţi în interiorul unei clădiri rămâneţi pe loc, nu încercaţi să ieşi afară şi nu vă duceţi pe balcon.
- Adăpostiţi-vă sub o masă, un birou sau o piesă solidă de mobilier şi ţineţi-vă bine de aceasta.
- Dacă sunteţi pe un hol, aşezaţi-vă în poziţie ghemuit lângă un perete interior.
- Protejaţi-vă capul şi faţa.
- Îndepărtaţi-vă de ferestre, geamuri, oglinzi, biblioteci, mobile înalte, aparate de iluminat.
- Dacă sunteţi în scaun cu rotile, blocaţi-i rotilele şi protejaţi-vă capul şi ceafa.
- Dacă sunteţi într-un loc public (de exemplu: un magazin), adăpostiţi-vă în locuri cât mai departe de ferestre ori de raioane cu obiecte grele.
- Nu ieşiţi afară unde aţi putea fi rănit. Nu utilizaţi liftul. Dacă sunteţi în lift în timpul producerii cutremurului, apăsaţi butonul de urgenţă. Cand liftul se opreşte, ieşiţi cât mai repede posibil din lift şi adăpostiţi-vă într-un loc sigur.
- ATENŢIE ! Pe timpul cutremurului obiectele pot să se răstoarne sau să alunece, tencuiala din tavan se poate desprinde iar geamurile se pot sparge.
Vezi mai multe ştiri de ultimă oră pe observatornews.ro