Antena

Admitere liceu 2019 - Care este algoritmul de repartizare la liceu

Admiterea la Liceu 2019 se face în perioada 3-12 iulie, după rezultatele de la Evalauarea Națională. Elevii de clasa a VIII-a au au cinci zile la dispoziție să-și completeze fișele de înscriere la liceu, respectiv 3-7 iulie 2019. Iată model fișă înscriere liceu și cum se completează!

Autor: Mirabela Năstase Publicat: Joi, 11 Iulie 2019, 13:17 | Actualizat: Joi, 11 Iulie 2019, 13:18
fisa inscriere liceu 2019

Admiterea la Liceu 2019 se face în perioada 3-12 iulie, după rezultatele de la Evaluarea Națională. Elevii de clasa a VIII-a au au cinci zile la dispoziție să-și completeze fișele de înscriere la liceu, respectiv 3-7 iulie 2019. Iată model fișă înscriere liceu și cum se completează!

Update: 11 iulie 2019: Ministerul Educației publică rezultatele repartizării computerizate la liceu, vineri, 12 iulie 2019, pe site-ul dedicat, admitere.edu.ro. Antena 1 publică rezultatele admiterii la liceu, vineri, 12 iulie 2019, AICI!

Update: 4 iulie 2019 - Ministerul Educației Naționale (MEN) a publicat în data de 3 iulie 2019 ierarhia la nivel județean a absolvenților claselor a VIII-a. Elevii au nevoie de această ierarhie, pentru a vedea care sunt șansele de a ajunge la liceul și clasa pe care și-o doresc și pentru a completa cunoscând toate informațiile opțiunile în fișa de admitere la liceu. Ierarhia la nivel județean a absolvenților claselor a VIII-a o poți vedea AICI!

Algoritmul de repartizare la liceu în 2019 este detaliat AICI!

Calendarul de Admitere la Liceu conține următoarele date:

Admiterea la liceu 2019 se face baza mediei obținute în urma examenului de la Evaluarea Națională, plus media din clasele V- VIII. Mai exact, media de admitere la liceu, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenților învățământului gimnazial, se calculează ca medie ponderată între media generală la Evaluarea Naţională (contează în proporție de 80%), şi media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a (20%).

Pentru a se face înscrierea la Liceu, elevii trebuie să completeze o fișă de înscriere în care își exprimă preferințele în legătură cu instituția de învățământ pentru care optează să învețe în următorii patru ani.

Cum se completează fișă înscriere liceu 2019

Ministerul Educației pune la dispoziție ghidul completării fișei de înscriere la liceu. Iată pașii pe care trebuie să-i urmezi.

1. Completarea opţiunilor pe fişa de admitere se face în ordinea preferinţelor candidaţilor.

2. Completează pe primele locuri opţiunile pe care le doreşti cel mai mult, chiar dacă nu eşti sigur că media îţi permite să intri la aceste opţiuni. Nu vei fi dezavantajat. Continuă cu opţiuni care ţi-ar plăcea, apoi opţiuni la care nu te-ar deranja să fii repartizat. Încheie cu opţiunile cele mai puţin dorite, dar pe care trebuie să le enumeri pe fişă, pentru siguranţă. Este preferabil să intri la un liceu care nu îţi place decât să nu intri deloc! Nu completa o opţiune nedorită înaintea unei opţiuni dorite! Prima opţiune este şi prima luată în considerare pentru fiecare elev.

Recomandari A1

3. Ţine cont de mediile de admitere din anii precedenţi pentru a-ţi calcula şansele de intrare la fiecare dintre opţiunile exprimate.

4. Completarea unui număr mare de opţiuni pe fişa de admitere NU îţi poate dăuna în nici un fel–oricum intri la prima opţiune a ta la care mai sunt locuri. În schimb, un număr prea mic de opţiuni îţi poate diminua serios şansele de a fi admis! Există riscul de a nu avea o medie suficient de bună pentru nici una din opţiunile exprimate. Nu există nici un “număr magic” de opţiuni care trebuie completate pe fişă: important este ca acest număr să fie suficient de mare ca să permită repartizarea şi să fie ordonate – de la cea mai dezirabilă la cea mai puţin dezirabilă.

5. Statistic, mediile de admitere sunt de la un an la altul puţin mai mari, un motiv în plus pentru a completa cât mai multe opţiuni pe fişă! Este posibil ca anul acesta media de intrare la una din opţiuni să fie mult mai mare decât anii trecuţi, la fel cum este posibil să fie mai mică. Mediile anilor trecuţi sunt orientative.

6. Validarea fişelor este o operaţiune simplă, dar obligatorie pentru toţi candidaţii - eventualele greşeli apărute în transcrierea mediilor din cataloagele şcolare pe fişa de opţiuni, în completarea numelui candidatului sau scrierea neciteaţă a codurilor liceelor pot cauza neplăceri. Computerul “nu ştie” că un elev a completat codul 115 dar de fapt îl interesează specializarea cu numărul 151, sau că media de absolvire nu este 5,75 ci 7,55!

Pentru a evita neplăcerile cauzate de transcrierea greşită a datelor de pe fişă, procedura necesită tipărirea fişelor aşa cum au fost introduse ele în baza de date. Fişa astfel tipărită, numită “fişă martor” se transmite la şcoala de provenienţă. În cele câteva zile rămase între introducerea fişei în computer şi data limită, diriginţii sunt cei care convoacă la şcoală toţi elevii însoţiţi de părinţi, care verifică opţiune cu opţiune corespondenţa fişei de martor cu fişa originală, semnând pentru conformitate. Neconcordanţele între fişa completată şi fişa martor trebuie semnalate imediat conducerii şcolii, care revine la centrul de colectare a datelor pentru a se face corecţia.

7. Între momentul validării fişei şi repartizarea computerizată, fişele sunt centralizate în bazele de date judeţene şi de aici în baza de date naţională de la Ministerul Educaţiei Naţionale.

8. După verificări multiple şi corectarea erorilor semnalate are loc repartizarea computerizată.

9. Algoritmul de repartizare ordonează elevii descrescător după media de admitere, repartizându-i pe rând, începând de la elevul cu cea mai bună medie. Pentru fiecare elev, se caută prima opţiune de pe listă unde mai sunt locuri libere şi elevul este repartizat la acea opţiune.

Dacă la un moment dat se găseşte un elev la care opţiunile exprimate în fişă nu îi permit să intre la niciun liceu (pentru că locurile au fost deja ocupate de cei cu medie mai mare decât el), elevul respectiv rămâne nerepartizat.

Pentru a înţelege mai uşor algoritmul, se dau și următoarele exemple:

1. Presupunem că elevul are media 10. El este cel mai bun din judeţ, este repartizat primul, deci la prima sa opţiune. El este primul care ocupă primul loc din judeţ.

2. Presupunem că elevul are media 9 şi la prima sa opţiune s-au ocupat 14 locuri de către 14 elevi cu medii mai mari decât media lui. El va fi al 15-lea repartizat la prima sa opţiune.

3. Presupunem că elevul are media 8 şi la prima sa opţiune s-au ocupat toate locurile de către elevi cu medii mai mari decât a lui. Dacă la a doua sa opţiune mai există locuri libere, el va repartizat la a doua sa opţiune. Altfel, se verifică a treia opţiune de pe fişa sa, şi următoarele, în ordine, până la găsirea primei sale opţiuni la care mai sunt locuri libere. De notat, că nu se poate întâmpla ca „locul tău” să fie ocupat de către cineva cu medie mai mică decât a ta, pentru că tu eşti repartizat înaintea lui!

4. Presupunând că elevul A are media de admitere 8.93 şi opţiunea X pe locul 2 în fişa de opţiuni, iar elevul B are media de admitere 8.91 şi opţiunea X pe locul 1 în fişa de opţiuni, candidatul A are prioritate la repartizarea pentru opţiunea X (în cazul în care candidatul A nu a fost repartizat la opţiunea de pe primul loc), având media mai mare decât B).

Vezi Model fișă înscriere liceu 2019

CITEȘTE ȘI:

Evaluare Națională 2019. Topul liceelor din București și din România

Evaluare Națională 2019: Când se face repartizarea la liceu și cu ce note

Edu.ro Evaluare Națională 2019 - Vezi ultima medie admitere liceu pe județe​

Whatsapp LinkedIn
admitere liceu 2019 fisa inscriere liceu 2019 model fisa inscriere liceu 2109 calendar admitere liceu 2109 medie admitere liceu 2019
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Situații-limită și investigații periculoase în sezonul 2 Hidden Assets. Vezi acțiunea în AntenaPLAY!
Stirile zilei Moştenirea uriaşă lăsată în urmă de Mircea Diaconu. Ar fi împlinit 75 de ani în ajunul Crăciunului. Ioana Calotă: "Sunt lovită ca de un trăsnet"
Videoclipul zilei
Citește și
Admitere liceu 2019: ce acte conține dosarul de înscriere liceu 2019
Admitere liceu 2019. Anul acesta cele mai mari medii de admitere au fost la un colegiu din Craiova. Cea mai...
Rezultate repartizare licee 2019 Edu.ro s-au afișat! Vezi liceul la care ai intrat
Edu.ro rezultate repartizare licee 2019: Top licee în București, după medii admitere specializări
Video recomandate
Video
Citește și
Zodii norocoase în ziua de 14 decembrie 2024. Doi nativi vor avea parte de reușite Catine.ro
Care este, de fapt, legătura dintre Victoria Ruffo și Eugenio Derbez în prezent. Ce zvonuri au apărut despre cei... Happy Channel
Fiul lui Dan Capatos, sportiv de performanță la doar 13 ani. Face sacrificii uriașe pentru a-și vedea visul... DivaHair
O tânără care face curățenie în casele din Elveția a dezvăluit cât câștigă în fiecare lună: „Mai mult... Libertatea.ro
România în Schengen. Ce se schimbă pentru români de la 1 ianuarie 2025: „Potențialul va fi... Ziare.com
Datoria uriaşă pe care o plăteşte mama lui Cristi Borcea! Milionarul care a ieşit din afacerea plănuită în... AntenaSport
Loredana Groza, extrem de mândră de fiica ei. Elena Boncea a defilat pe podium la o prezentare de modă. FOTO Elle
Cătălin Cazacu, primele declarații despre noua iubită! Ce apreciază la femeia de care s-a îndrăgostit:... Spynews.ro
Și-a făcut Klaus Iohannis operație estetică la față? Ce spun medicii esteticieni despre intervenție BZI
Cum se gătește acasă la Călin Georgescu? „Mâncarea este o relație autentică cu Dumnezeu!” BZI
Oana Lis continuă să vândă din casă pentru a-și ajuta soțul: ”Avem multe cărți, icoane…” Antenastars.ro
Pancakes cu ciocolată și nuci în interior, perfecte pentru gustări dulci HelloTaste.ro
Cum arată apartamentele de 40 de milioane de dolari ale lui Bashar al-Assad de la Moscova Antena3.ro
Google și Samsung lansează Android XR. Sistemul de operare e creat special pentru dispozitivele de realitate virtuală useit
Horoscopul zilei de 14 decembrie 2024. Peștii se relaxează. Află ce se întâmplă cu zodia ta Catine
Horoscop săptămânal, 16-22 decembrie 2024. Taurii își stabilesc obiective. Gemenii sunt răbdători. Balanțele... Jurnalul
Scapă de herpes în câteva ore - Tratament rapid și eficient Kudika
Fiica Loredanei Groza, apariție de senzație pe podium. Cum arată Elena Boncea la 26 de ani Playtech
Ce e bine să ai pe masă AZI de Sfântul Spiridon pentru a avea parte de prosperitate și sănătate Redactia.ro
Curier bătut cu bestialitate de doi indivizi în Cluj-Napoca, sub ochii trecătorilor. Scenele şocante au fost filmate Observator
Cât de dăunător este frecatul la ochi. Când cauzează expunerea la curentul de aer rece inflamarea ochilor MediCOOL
Șuncă fiartă în zeamă de varză. Rețetă tradițională HelloTaste
FOTO. Ce mai face Dan Bilzerian, milionarul numit „Regele Instagramului” pentru viața lui de lux ProSport
Fenomene meteo ciudate în București de Crăciun, potrivit meteorologilor EaseWeather Gandul
Alexia Eram se răzbună cum știe mai bine. Sărutări pasionale pe stradă cu noul iubit CanCan
Rolul unei mătuși în viața nepoților săi. De ce este considerată importantă prezența ei, potrivit... DeParinti
Taylor Swift și-a încheiat turneul „Eras Tour”. Cântăreața este „epuizată, dar evident foarte, foarte... ZUTV
Cea mai importantă descoperire științifică în 2024. Titlul a fost acordat unui medicament care poate salva... UseIT
Supă cremă de mazăre. Rețeta ideală pentru post Hello Taste