Coronavirusul afectează grav creierul! Medicii români au descoperit simptome alarmante: „Nu mai știu în ce an se află”
Omenirea se confruntă cu pandemia de coronavirus și medicii luptă cot la cot cu oamenii de știință pentru a găsi un vaccin sau un tratament menit scape țările de Covid-19. Totuși, descoperirile recente arată ce efecte are coronavirusul asupra creierului pacienților.
Publicat: Duminica, 19 Aprilie 2020, 16:59 | Actualizat: Duminica, 19 Aprilie 2020, 17:42- Serialul "Ana, Mi-ai fost scrisă în ADN" are premiera pe 9 ianuarie. Sezonul 2 "Iubire cu parfum de lavandă" revine din 10 ianuarie! Rămâi pe Antena 1
- MAREA PREMIERĂ POWER COUPLE, SEZONUL 1! Vezi cele mai noi episoade din 13 ianuarie, de la 20:30, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Informații recente venite din Japonia arată că tot mai mulți pacienți cu coronavirus se prezintă la spitale cu simptome noi, ce surprind medicii.
CORONAVIRUSUL, SIMPTOME NOI CE ALERTEAZĂ MEDICII
Dacă până nu demult simptomele de Covid-19 includeau febra, tusea și problemele respiratorii sau durerile musculare, tot mai mulți bolnavi acuză stări de amețeală sau de dezorientare puternică.
Pe aceeași temăMai mult decât atât, tot publicațiile din Japonia arată că unii pacienți ajung într-un grad atât de avansat de dezorientare încât nu mai știu nici măcar în ce an se află.
Ce simptome noi au apărut la pacienții cu coronavirus
În afară de aceste simptome de coronavirus, pacienții prezintă agitație permanentă, lipsa orientării, atacuri cerebrale sau convulsii.
Pe aceeași temăPână acum, aceste simptome de coronavirus au fost asociate valorilor extrem de mici de oxigen din sânge, însă în cazul multor pacienți aceste simptome sunt invers proporționale cu evoluția stării plămânilor.
Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, invitată in emisiunea Andreei Sava, a declarat că aceste simptome noi de coronavirus au fost observate și la numeroși pacienți români:
„Am să vă dau o explicație fizio-patologică la ”prima mână”. Acel picior care reprezintă receptorul comun cu HIV-ul are capacitatea să se fixeze pe anumiție receptori. Acești receptori nu există numai la nivelul aparatului respirator. Probabil că este vorba de vreo afinitate a acestui virus inclusiv pentru celule de la nivelul sistemului nervos central și în felul acesta se explică toată această agitație psiho-motorie și manifestările de confuzie”, a explicat Carmen Dorobăț, pentru cei de la Antena 3.