Antena

Google marchează ziua de azi, 3 octombrie 2024, cu patru ilustrații speciale. Unde sunt vizibile și ce evenimente indică

Pentru ziua de astăzi, 3 octombrie 2024, Google a lansat patru ilustrații speciale. Browserul celebrează evenimente importante și personalități deosebite din mai multe colțuri ale lumii.

Autor: Redacție a1.ro Publicat: Joi, 03 Octombrie 2024, 10:36 | Actualizat: Joi, 03 Octombrie 2024, 11:31
Pentru ziua de astăzi, 3 octombrie 2024, Google a lansat patru ilustrații speciale
Captură Google

Ziua de 3 octombrie 2024 este marcată de două evenimente semnificative și două personalități important pentru cultura japoneză și indoneziana, conform ilustrațiilor lansate de Google pentru astăzi.

Google celebrează astăzi, 3 octombrie 2024, Ziua Unității Germane

Pe data de 3 octombrie 2024, browserul celebrează Ziua Unității Germane. Graficul deosebit al acestui doodle a fost realizat de către artistul invitat din Leipzig, Marcus Gruber. La această dată în 1990, Germania de Est și Germania de Vest au avut parte de o întâmplare istorică: s-au reunit.

Pe aceeași temă

În fiecare an, germanii sărbătoresc acest eveniment important prin diferite obiceiuri. Mai mult, aceștia se gândesc la cât de greu s-au reunificat cele două regiuni ale țării. Opera de artă Doodle înfățișează comunitatea reunindu-se în sărbătorirea unității și comemorarea istoriei comune germane.

Google celebrează astăzi, 3 octombrie 2024, 94 de ani de la nașterea lui Mahmud

Browserul mai sărbătorește astăzi, 3 octombrie 2024, cu un doodle special 94 de ani de la nașterea lui Mahmud. Această personalitate este un compozitor indonezian, care era recunoscut în urma cântecelor sale pentru copii.

Abdullah Totong Mahmud sau A.T. Mahmud este sărbătorit de către locuitorii Indoneziei în fiecare an. Acesta a devenit celebru datorită pieselor sale pentru cei mici, dar și pentru premiile pe care le-a câștigat în urma contribuțiilor și realizărilor sale educaționale.

Opera de artă Doodle a fost inspirată de cântecul său Ambilkan Bulan (Take the Moon).

Google îl celebrează astăzi, 3 octombrie 2024, pe Iboshi Hokuto

Tot joi, 3 octombrie 2024, Google îl celebrează pe Iboshi Hokuto, poet și activist social în Japonia, cu o ilustrație specială. Personalitate istorică este cunoscută pentru scrierile sale care au avut ca scop îmbunătățirea percepției indigenilor din Hokkaido (Tanka și Haiku - două stiluri de poezie japoneză).

Pe aceeași temă
Recomandari A1

În această zi din 1927, unul dintre tanka lui Hokuto, un poem cu 31 de silabe, a fost publicat în Otaru Shimbun, un important ziar japonez. Doodle-ul special ce îl sărbătorește pe Iboshi Hokuto a fost realizat de către artistul invitat Koji Yuki din Japonia. În plus, ilustrația înfățișează peisaje oceanice și aspecte comune ale vieții și culturii Ainu imprimate în lemn.

Google îl celebrează astăzi, 3 octombrie 2024, Cupa Mondială de T20 feminin ICC 2024

Un alt doodle lansat de Google astăzi, 3 octombrie 2024, sărbătorește Cupa Mondială de cricket T20 pentru femei ICC. Acest turneu a început în 2009, iar acum se află la cea de-a noua ediție. Emiratele Arabe Unite vor găzdui zece echipe ce se vor întrece pentru titlul câștigător.

Echipele sunt împărțite în două grupe de cinci persoane. Primele două echipe din Grupa A și B ajung în semifinalele. Cei care sunt victorioși se vor întâlni pentru etapa finală a competiției.

Cupa Mondială de T20 feminin ICC 2024 oferă celor mai buni jucători de cricket din lume oportunitatea de a-și arăta abilitățile și de a-și reprezenta țara.

Whatsapp LinkedIn
google doodle doodle 3 octombrie ilustratie doodle
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Turneul de tenis de masă | WTT China Smash 2024 se desfășoară LIVE în AntenaPLAY. Până pe 6 octombrie, fii alături de sportivii români!
Stirile zilei Greşeala pe care o fac mulţi români toamna. Poate fi fatală
Videoclipul zilei
Citește și
Google marchează ziua de azi, 1 octombrie 2024, cu un doodle special. Unde e vizibil și ce reprezintă...
Google marchează ziua de azi, 23 septembrie 2024, cu un doodle special. Unde e vizibil și ce reprezintă...
Google marchează ziua de azi, 6 septembrie 2024, cu un doodle special. Unde e vizibil și ce reprezintă...
Google marchează ziua de azi, 3 septembrie 2024, cu un doodle special. Unde e vizibil și ce reprezintă...
Video recomandate
Video
Citește și