Ghid de bune practici la cumpărături: Reguli pe care trebuie să le respectăm și cât/ce mâncăm în carantină
Ghid de bune practici la cumpărături! Supermarketurile sunt în aceste zile singurele locuri în care ne mai întâlnim. Astfel că avem nevoie de un ghid de bună purtare pentru a ne proteja pe noi şi pe ceilalţi.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Sambata, 21 Martie 2020, 09:44 | Actualizat: Sambata, 21 Martie 2020, 09:51Lista este cea mai utilă în această perioadă. Trebuie să fim atenţi şi la interval orar, pentru a evita aglomeraţia.
Încercaţi să cumpăraţi produse vrac, ambalate. Şi fiţi atenţi la anunţurile din magazine. La casă s epăstrează distanța de un metru față de persoane.
În această perioadă, cu toţii am limitat mişcarea. Prin urmare, nu mai consumăm la fel de multe calorii. Iar asta înseamnă că trebuie să mâncăm şi mai puţin.
Specialiştii în nutriţie ne atrag atenţia că putem fi tentaţi să refulăm în mâncare. Şi au şi sfaturi aşa încat să nu se intample asta.
Iar asta înseamnă că trebuie să mâncăm şi mai puţin, totuşi. Ceea ce e cu atat mai greu cu cat ne plictisim, avem tentatiile la doi pasi, în frigider, plus că ce poate fi mai plăcut decat o gustare la un serial. Pe scurt, este foarte important să nu refulăm în mâncare, spun specialiştii în nutriţie. Care vin şi cu cateva trucuri.
Sfaturi:
În izolare e foarte important ca alimentele pe care le mancam sa fie sănătoase. Vrem să ne creştem imunitatea, vrem să fim puternici. Atentie mare la zahăr, făină şi ulei! Sunt alimente care scad imunitatea şi trebuie evitate pe cât posibil.
Vom merge pe grupurile alimentare obişnuite, evident, ce avem la dispoziţie. Se merge mult pe alimentele congelate, dar trebuie să mâncăm şi fructe şi legume proaspete, portocale de exemplu.
Mare atenţie la totalul de calorii, la numărul de calorii. Folosiţi aplicaţiile, calculatorul de calorii. Cântăriţi-vă, dacă nu zilnic, măcar săptămânal.
Există o tentaţie să mănânci de mai multe ori pe zi, să ronţăi. De asta e cel mai important programul. Părerea mea este să se mergă pe 3, 4 mese pe zi, fără gustări.
Dintre alimentele de depozit sigur că făina, uleiul, zahărul, mălaiul, pastele, orezul, unele dintre ele au foarte multi carbohidraţi. Încercăm să adăugăm fibre.