Antena

Restricții de trafic pentru vizita lui Papa Francisc la București. Ce străzi sunt închise

Vizita lui Papa Francisc la București impune o mulțime de restricții de circulație, școli și grădinițe închise, precum și alte măsuri de securitate. Iată care sunt acestea

Autor: Alina Serea Publicat: Vineri, 31 Mai 2019, 07:49 | Actualizat: Vineri, 31 Mai 2019, 07:57
Restrictii trafic Papa Francisc la Buucresti

Vizita lui Papa Francisc la București impune o mulțime de restricții de circulație, școli și grădinițe închise, precum și alte măsuri de securitate. Iată care sunt acestea

Restricții de trafic în București pentru vizita papei Francisc - circulația mașinilor este interzisă pe întregul traseu al lui Papa Francisc în București, de la Aeroportul Otopeni până la Dealul Mitropoliei.

Vineri, în zonele unde Papa Francisc va desfășura activităţi publice, accesul auto va fi restricţionat, pe o durata limitată de timp, astfel:

În zona Piaţa George Enescu,

– între orele 08:00 – 22:00 pe str. Benjamin Franklin între Calea Victoriei și str. Nicolae Golescu.

– între orele 16:00 – 22:00 pe Calea Victoriei, între Piața Victoriei și Bd. Regina Elisabeta (cu permiterea traversării arterei pe str. Gheorghe Manu şi Bd. Dacia), str. George Enescu, str. Episcopiei (între str. Nicolae Golescu și Calea Victoriei), str. C.A. Rosetti (între Calea Victoriei și Bd. Magheru), str. Știrbei Vodă (de la intersecția cu str. Berzei până la Calea Victoriei, cu permiterea traversării intersecției pe la str. Popa Tatu), Calea Griviței (între Bd. Dacia și Calea Victoriei), Biserica Amzei(între str. General Christian Tell), str. Constantin Esarcu; str. Dem. I. Dobrescu (între Calea Victoriei și Bd. Nicolae Bălcescu) , str. Nicolae Golescu ( între str. George Enescu și C.A. Rosetti); str. Boteanu; str. Ion Brezoianu (între Bd. Regina Elisabeta și Piața Walter Mărăcineanu).

În zona Cotroceni, între orele 11:30 – 13:30, pe Bd. Marinescu, între Șos. Cotroceni și Piața Eroilor;

În zona Catedrala Sf. Iosif, între orele 11:00 – 22:00, pe str. Gen. Berthelot, str. Luterană, str. Budişteanu, str. Banului, str. Theodor Aman, str. Spiru Haret, intrarea Sf. Sava.

În zona Catedrala Mântuirii Neamului, între orele 11:00 – 19:00, pe

Pentru a evita zonele cu restricţii impuse pentru vizita lui Papa Francisc la București, se recomandă următoarele rute ocolitoare:

Recomandari A1

Calea Dorobanților, B-dul Aviatorilor, B-dul Beijing, Str. Nicolae Caranfil, B-dul Aerogării, DN1 – pentru sensul de mers spre Otopeni.

Calea 13 Septembrie, Sos Panduri, B-dul Iuliu Maniu, Pod Grant, Pod Basarab, Calea Griviţei, B-dul Ion Mihalache, Pod Constanţa, B-dul Bucureştii Noi, B-dul Gloriei, str. Piatra Morii, str. Coralilor, Șos. Străulești, Șos. Ghe. Ionescu-Siseşti, str. Câmpiniţa, str. Jandarmeriei, DN1 – pentru sensul de mers spre Otopeni.

În intervalul 15:00 – 19:00, nu se va putea circula cu autovehiculele în următorul perimetru:

De asemenea, în acelaşi interval orar, vor fi aplicate restricții temporare de circulație în perimetrul:

Restricțiile vor fi aplicate progresiv. În funcție de sosirea participanților la eveniment și de numărul de persoane ce doresc sa fie martori la acest eveniment istoric, se pot lua și alte măsuri necesare protecției cetățenilor.

Resctricțiie de trafic în București au fost impuse încă de miercuri seara, după cum urmează:

În data de 29 mai 2019, începând cu ora 22.00, se interzic opririle și staționările vehiculelor pe:

De asemenea, vor fi restricționate opririle și staționările pe:

Începând cu data de 30 mai 2019, ora 18.00 au fost interzise opririle și staționările vehiculelor, în următoarele zone:

Restricții de trafic pe traseul lui Papa Francisc la București

Eveniment Palatul Cotroceni - 31 mai

- între orele 11.30 – 13.30, se vor aplica următoarele restricții de trafic auto după cum urmează: Bd. Marinescu, între Șos. Cotroceni și Piața Eroilor;

- începând cu data de 30 mai 2019, orele 20.00, se va interzice oprirea și staționarea autovehiculelor pe Bd.Marinescu, Șos.Geniului parcarea adiacentă Palatului Cotroceni și Platoul Academiei Militare (Piața Eroilor).

Restricții de trafic în București pentru Nunțiatură Apostolică

În perioada 30 mai 2019 – 02 iunie 2019, se aplică următoarele restricții de trafic auto pe str. Pictor Stahi, Piațeta Papa Ioan Paul al II-lea precum și interzicerea opririlor și staționarea vehiculelor pe Bd. Schitu Măgureanu între Constantin Stahiși str. Știrbei Vodă.

În perioada 30 mai 2019, ora 18.00 – 31 mai 2019, ora 21.00 pe Bd. Schitu Măgureanuîntre Splaiul Independentei și str. Știrbei Vodă, precum și pe str. Știrbei Vodă între str.Popa Tatu și str. Luterană, se va interzice oprirea și staționarea autovehiculelor.

Începând cu data de 30 mai 2019, ora 20.00 până pe data de 02 iunie 2019, ora 12.00,se va interzice oprirea și staționarea vehiculelor pe Intrarea Aurora.

Restricții de trafic în București pentru Catedrala Mântuirii Neamului

În perioada 30 mai 2019, ora 20.00 – 31 mai 2019, ora 21.00, se interzice oprirea și staționarea autovehiculelor în Piața Arsenalului, str. Izvor, Bd. Națiunile Unite.

Restricții de trafic în București pentru Catedrala Sfântul Iosif

Începând cu data de 28.05.2019, ora 20.00, vor fi interzise opririle și staționările în scuarul situat la intersecția str. Berthelot cu str. Luterană.

În perioada 30 mai 2019, ora 08.00 – 31 mai 2019, ora 22.00, vor fi interzise opririle și staționările vehiculelor pe str. Banului între Budișteanu și Calea Victoriei, totodată se va restricționa traficul rutier pe str. Banului, începând cu ora 20.00 până pe 31 mai 2019, ora 22.00.

Începând cu data de 29.05.2019, ora 20.00, vor interzice opririle și staționările pe str. Luterană, între str. Berthelot și str. Știrbei Vodă; str. Berthelot între Spiru Haret și Calea Victoriei, str. General Budișteanu între str. Berthelot și str. Calea Grivi ei, str. Teodor Aman, str. Spiru Haret, intrarea Sfântul Sava.

Începând cu data de 30 mai 2019, ora 20.00, parcarea situată pe str. George Enescu cu Calea Victoriei doar în zona locurilor publice de parcare precum și parcarea situată în dreptul Palatului Știrbei Vodă în zona intersecției cu Calea Griviței vor fi eliberate.

Începând cu data de 30 mai 2019, ora 19.00, se va interzice oprirea și staționarea vehiculelor în parcarea Sălii Palatului precum și pe breteaua Kretzulescu precum și pe breteaua Știrbei (Auditorium); pe str. Ion Câmpineanu între str.Luterană și str. Walter Mărăcineanu.

Pe aceeași temă

Program complet Papa Francisc la București. Unde va dormi și ce va vizita​

Program Papa Francisc la București

Conform orarului anunțat, Papa Francisc va ateriza pe Aeroportul Internațional Henri Coandă vineri, 31 mai, la ora 11:30.

Președintele țării, Klaus Iohannis, îl așteaptă la Palatul Cotroceni la ora 12:10, unde va avea loc ceremonia oficială de primire.

Ulterior, Papa se va întâlni cu Patriarhul Daniel la Palatul Patriarhiei, pe Dealul Mitropoliei, întrevedere privată stabilită la ora 15:45. La ora 17:00, liderul spiritual al Bisericii Catolice va păși în Catedrala Națională, unde va saluta mulțimea și va citi celor prezenți rugăciunea „Tatăl Nostru”. Ziua se încheie cu o slujbă ținută de Papa Francisc la Catedrala romano-catolică „Sfântul Iosif”

Pe aceeași temă
Whatsapp LinkedIn
papa francisc la bucuresti restrictii de trafic pentru vizita papei restrictii trafic bucuresti
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Filmul SF The Pod Generation, cu Emilia Clarke și Chiwetel Ejiofor în rolurile principale, e disponibil acum în AntenaPLAY. Descoperă povestea fascinantă a comediei romantice.
Stirile zilei Apartamentele pe care le putem cumpăra şi cu 15% reducere. Cum a reuşit Cătălina să obţină locuinţa visurilor ei: "Plus foarte multe facilităţi"
Citește și
Ediții speciale la Observator dedicate vizitei Papei Francisc în România
Papa Francisc la Iasi. Povestea icoanei făcătoare de minuni la care se va închina Suveranul Pontif
4000 de oameni asigură paza lui Papa Francisc în România. Harta locurilor prin care trece
Update: Papa Francisc a ajuns în România! Foto
Video recomandate
Video
Citește și
Drob de pui cu ouă de prepeliță. Rețetă pentru masa de Paște Catine.ro
Țara în care Burak Özçivit visează să joace. Declarația a fost primită cu uimire Happy Channel
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat... Libertatea.ro
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun... Ziare.com
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă AntenaSport
Carmen Iohannis, lăudată pentru ținutele purtate în timpul vizitei oficiale din Coreea. Ce designer român le-a... Elle
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea... Spynews.ro
Dana Nălbaru este bucuroasă că a făcut asta cu mâna ei: „Sunt o femeie obosită, dar fericită!” – FOTO BZI
De ce nu este deschis sicriul lui Costel Corduneanu? Este acoperit cu flori şi drapelul României. Familia vine cu... BZI
Motivul pentru care Selly nu își mai cumpără haine de lux Antenastars.ro
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos HelloTaste.ro
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște 2024. Lista liberelor Antena3.ro
Ingrediente comune din alimentele cumpărate ar duce la diabet, susțin experții. Se găsesc inclusiv în pâine useit
Horoscopul zilei de 27 aprilie 2024. Gemenii traversează o perioadă plină de agitație. Află ce se întâmplă cu... Catine
Dosarul Mineriadei | Procurorii au mers acasă la Ion Iliescu Wall-Street
Familia Regală Britanică traversează o perioadă dificilă. Planurile pentru înmormântarea Regelui Charles III... Kudika
Zodiile născute pentru a înota în bani. Au un noroc fantastic, toţi cei din jur se miră de cât de bine le merge Playtech
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent Redactia.ro
Craterul din Slănic Prahova s-a mărit cu 20 cm. Oamenii trăiesc cu groază, nu ştiu ce este sub casele lor Observator
La ce se folosește botoxul. Întrebuințările pe care le poate avea în medicină MediCOOL
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă HelloTaste
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal! ProSport
FBI-ul, în alertă! Temutul Nat Mincă „zguduie” Los Angeles-ul, iar vrăjitoarea Vanessa face „FARMECE” în... Gandul
Cod roșu la Casa Regală a Marii Britanii! Starea Regelui Charles e din ce în ce mai rea, s-a avansat cu planurile... CanCan
Sângerările nazale la copii: cum să le gestionezi corect DeParinti
Machine Gun Kelly și-a sărbătorit cea de-a 34-a aniversare. Printre invitați s-a numărat și fosta lui... ZUTV
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime UseIT
Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște Hello Taste
Ultimele știri
Te cunosc de undeva! 27 aprilie 2024. Alexia și Dima au câștigat gala cu numărul 11. Cât de fericiți au fost când au aflat
Te cunosc de undeva! 27 aprilie 2024. Emi și Cuza se transformă în Fiona și Shrek, într-o transformare totală cu costume de vis
Te cunosc de undeva! 27 aprilie 2024. Eliza și Zarug, transformați în Ionuț Cercel, au cântat Made în Romania, virală pe TikTok
Te cunosc de undeva! 27 aprilie 2024. Ilona și Ristei s-au transformat în George Michael. Cât de bine le-a ieșit show-ul
Te cunosc de undeva! 27 aprilie 2024. Paula și Romică Țociu s-au transformat în Bruce Springsteen și au creat un moment unic
Te cunosc de undeva! 27 aprilie 2024. Jo și Liviu Teodorescu se transformă în Shania Twain. Cum a arătat momentul live
Te cunosc de undeva! 27 aprilie 2024. Alexia și Dima, transformare inegalabiă în Gene Kelly cu „Singing în the rain”. Cum a ieșit
Te cunosc de undeva! 27 aprilie 2024. Andreea Bălan și Alina Pușcaș au strălucit în ținute superbe pe scena emisiunii
Care e cea de-a doua mare pasiune a lui Puya, după muzică. Puțini știu acest lucru despre artist
Ce nume se sărbătoresc de Florii. Cui să îi spui „La mulți ani” astăzi, de onomastică
Mai multe