Antena Căutare

Papa Francisc la București. Ce primesc oamenii care merg să-l vadă

Papa Francisc la București. Peste 25.000 de credincioși sunt așteptați la slujba pe care Papa Francisc o ține la Buucrești, astăzii, iar aceștia vor primi fiecare câte un săculeț al pelerinului ce va conține obiecte utile, dar și unele simbolice.

Papa Francisc la București. Ce primesc oamenii care merg să-l vadă Galerie
Papa Francisc la Bucuresti

Papa Francisc la București. Peste 25.000 de credincioși sunt așteptați la slujba pe care Papa Francisc o ține la Buucrești, astăzii, iar aceștia vor primi fiecare câte un săculeț al pelerinului ce va conține obiecte utile, dar și unele simbolice.

Papa Francisc la București. Suveranul Pontif vizitează România în perioada 31 mai – 2 iunie 2019, la invitaţia autorităţilor statului român şi a Bisericii Catolice din România. La București, Papa Francisc va prezida Sfânta Liturghie în Catedrala „Sf. Iosif”, vineri, la ora 18:10.

Aproximativ 25.000 de persoane s-au înscris la slujbă, potrivit lui Francisc Doboş, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice Bucureşti (ARCB).

Oamenii care vin să-l vadă pe Papa Francisc la București vor primi, fiecare, câte un săculeț al pelerinului cu obiecte de folos personal.

Acesta va conține o șapcă pentru protecția solară, o pelerină de ploaie de unică folosință, un steag cu insemnele României și ale Vaticanului, rugăciunea Sfântului Rozariu și un rozariu, plus alte pliante informative cu programul și alte date utile.

Papa Francisc la București. Ce primesc oamenii care merg să-l vadă

Papa Francisc la București. Ce primesc oamenii care merg să-l vadă

Rozariu Papa Francisc la Bucuresti

Papa Francisc va primi și el daruri

Papa Francisc va primi, la rândul lui, daruri. Acestea sunt simbolice și memorabile: o casetă de argint care va adăposti o mică cutiuţă cu moaştele a trei din şapte episcopi martiri. Acest dar va fi oferit din partea Bisericii de către cardinalul Lucian Mureşan, arhiepiscopul major al bisericii române unite.

Aici mai multe despre cadourile primite de Papa Francisc la București

Vizita lui Papa Francisc la București este a doua pe care o face un Suveran Pontif în România, după vizita din anul 1999 a lui Ioan Paul al II-lea.

Cea de-a doua călătorie apostolică a unui papă în țara noastră marchează o serie de premiere: prima vizită a unui papă care îmbrățișează atât Capitala cât și fostele principate istorice ale României - cu etape la București, Iași, Șumuleu-Ciuc și Blaj -, prima întâlnire a unui papă cu reprezentanții comunității rom, precum și prima prezență a unui papă, chiar și numai pentru o escală tehnică, la Bacău și Sibiu.

Programul lui Papa Francisc la București
Pe 31 mai, vineri, Papa Francisc a sosit la ora 11.30, pe aeroportul „Henri Coandă”, iar la ora 12.05, a avut loc ceremonia de bun-venit la palatul Cotroceni.

La ora 12.20, Suveranul Pontif s-a întâlnit cu preşedintele Klaus Iohannis. Aici, Papa Francisc va ţine un discurs.

La ora 15.45, Papa Francisc se va întâlni cu Patriarhul Daniel, la Palatul patriarhal, apoi, la ora 16.15, cu Sinodul permanent şi va ţine un discurs. La ora 17.00, va ajunge la noua Catedrală Naţională, unde va fi spusă rugăciunea „Tatăl nostru”, şi el va transmite un cuvânt de salut. De acolo, Suveranul Pontif va ajunge la Catedrala Sf. Iosif, la ora 18.10, când va începe Sfânta Liturghie.

Citește și: Papa Francisc, salut în limba română pentru Garda de Onoare: „Bună ziua!”

Papa Francisc în România. Ce nu au voie să facă credincioșii, la București

Gest impresionant făcut de Suveranul Pontif la întâlnirea cu delegatul Patriarhului Daniel... Copilul în scaun cu rotile binecuvântat de Papa Francisc, declarații emoționante despre momentul întâlnirii: „M-am bucur...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x