Antena

Românul care este peste Mbappé într-un top UEFA de la EURO 2024:„Un demon al vitezei.” Cine a primit laude în presa internațională

În fața unui stadionul plin, cu toate cele 70.000 de locuri ocupate, între care în jur de 30.000 de suporterii români, echipa Naționalei a uluit o lume întreagă.

Publicat: Vineri, 21 Iunie 2024, 19:11 | Actualizat: Sambata, 21 Septembrie 2024, 11:07
Galerie de imagini
Un român în topul UEFA pentru EURO 2024
GettyImages

UEFA a realizat un top al celor mai rapizi fotbaliști, bazat pe primele confruntări de la EURO 2024. Numele de pe prima poziție a uimit întreaga lume.

Cum se prezintă topul fotbaliștilor de la EURO 2024

UEFA a realizat topuri pentru fotbaliștii de la EURO 2024, ținând cont de viteză, distanța parcursă și numărul de pase reușite în timpul meciurilor, potrivit Daily Mail.

Pe aceeași temă

Top fotbaliști în funcție de numărul de pase

În ciuda faptului că a evoluat excepțional pentru Three Lions duminică seara, Jude Bellingham s-a clasat doar pe locul 16 pentru numărul de driblinguri executat cu succes împotriva Serbiei.

Trent Alexander-Arnold a avut cele mai multe șanse dintre toți jucătorii Angliei, înregistrând trei eforturi care se puteau concretiza în goluri pentru echipa sa. Acesta se afla pe locul 15 în clasamentul general, la doar două în spatele liderului Cristiano Ronaldo.

Saka a preluat conducerea Angliei când a venit vorba de numărul de driblinguri finalizate, clasându-se pe locul trei în spatele atacantului georgian Khvicha Kvaratskhelia și mijlocașului german Jamal Musiala.

Rice a finalizat cel mai mare număr de pase pentru Anglia în timpul meciului de deschidere, dar nu a reușit să ajungă la 10, clasându-se pe locul 14 în general, cu 80 din cele 84 de pase bine executate.

Pe aceeași temă

Top fotbaliști în funcție de distanța parcursă

Între timp, Declan Rice s-a clasat pe locul cinci, (12,9 km), iar Kieran Trippier s-a clasat pe locul opt (12,3 km). Anglia apare mai mult decât orice altă națiune în top 10 la această categorie.

Recomandari A1

Anglia pare să fi dominat statisticile privind distanța acoperită, Foden fiind al doilea în spatele lui Sergej Milinkovic-Savic, care a alergat pe o distanță totală de 13,2 km.

Top fotbaliști în funcție de viteza de alergare

Căpitanul Angliei, Harry Kane, se clasează pe locul cinci, atingând o viteză maximă de 30,41 km/h.

Marc Guehi a obținut locul trei cu 30,89 km/h, iar John Stones a venit pe locul patru cu 30,73 km/h.

Phil Foden ocupă al doilea în topul celor mai rapizi jucători din echipa Angliei, atingând o viteză de 31,54 km/h.

Pe aceeași temă

Walker a atins o viteză maximă de 34,6 km/h, fiind mult mai rapid decât coechipierii săi. Cu toate acestea, în topul realizat de UEFA, Kyler Walker ocupă locul cinci.

Olandezul Jeremie Frimpong se află pe locul patru, ajungând la viteza de 34,76 km/h, în meciul cu Polonia.

Kylian Mbappé ocupă locul trei, chiar dacă a părăsit meciul cu Austria după ce i-a fost spart nasul. El a înregistrat o viteză de 35,08 km/h, în meciul de deschidere al Franței.

Jeremy Doku și Rasmus Hojlund ocupă locul doi, după ce au alergat cu o viteză de 35,24 km/h, în meciul Slovacia - Slovenia.

Primul loc în topul UEFA, declarat cel mai rapid jucător de la EURO 2024, este ocupat de Valentin Mihăilă, care a înregistrat o viteză de 35,88 km/h, în meciul cu Ucraina.

Pe aceeași temă

Presa internațională l-a numit demon al vitezei: „E un demon al vitezei.” Acest top a uimit oamenii din întreaga lume. Naționala de fotbal a României a debutat cu dreptul la Campionatul European din Germania cu o victorie de răsunet în fața Ucrainei, scor 3-0. Golurile tricolorilor au fost înscrise de Nicușor Stanciu, Răzvan Marin și Denis Drăguș.

La polul opus se află fundașul croat Martin Erlic a reușit să alerge cu doar 1,45 km/h, în meciul împotriva Spaniei de sâmbătă după-amiază.

Whatsapp LinkedIn
uefa euro 2024 top fotbaliști euro 2024 kylian mbappé valentin mihăilă
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Premiera producției Classified e în AntenaPLAY. Spionaj, secrete și acțiune la cote maxime în noul serial. Vezi acum!
Stirile zilei ANM anunţă furtuni puternice în Bucureşti. Când va fi lovită Capitala de vremea extremă, cu risc de inundaţii
Videoclipul zilei
Citește și
Decizia UEFA după incidentele provocate de suporteri la meciul România – Kosovo. Ce se întâmplă cu...
Antena 1, lider detaşat de audienţă cu difuzarea meciului România -Finlanda
România - Finalnda în UEFA Nations League. Rezumatul meciului încheiat cu scorul de 1-0. Ce a spus Edi...
România - Finlanda în UEFA Nations League. Meciul se vede live pe Antena 1 și AntenaPLAY
Video recomandate
Video
Citește și