5 semne că ai un sistem imunitar slăbit. Cum îti dai seama că organismul tău are nevoie de ajutor
Sistemul nostru imunitar nu e imbatabil și știm asta. Sunt numeroși factori care ni-l slăbesc și e important să recunoaștem indiciile atunci când se întâmplă acest lucru. Iată 5 semnale de alarmă care arată că avem un sistem imunitar slăbit.
Publicat: Marti, 21 Decembrie 2021, 14:49 | Actualizat: Marti, 21 Decembrie 2021, 15:29Cum ne dăm seama că organismul nostru are nevoie de ajutor, moment în care este recomandat să luăm legătura cu un farmacist sau cu medicul de familie. Doar aceștia ne pot oferi cel mai bun sfat legat de ceea ce ni se întâmplă.
Cum îți dai seama că ai un sistem imunitar slăbit
Iată 5 semnale de alarmă care arată că avem un sistem imunitar slăbit.
-
Oboseala
Suntem lipsiți de energie, de forță, pentru activitățile zilnice banale sau ne trezim deja obosiți, deși am dormit cele șapte-opt ore ore recomandate. Oboseala poate fi unul dintre indicatorii care ne arată că sistemul nostru imunitar este slăbit. Totodată, trebuie să reținem aici că oboseala este și unul dintre cele mai frecvente simptome pentru diverse afecțiuni, cum ar fi cele pulmonare sau cardiace, de pildă.
-
Răcelile dese
Toți oamenii răcesc, atât că în cazul unora se întâmplă des, în cazul altora, mai rar. „Normal” e și dacă răcim de două, trei ori pe an, însă răcelile sau gripele mai frecvente de atât se dezvoltă ca semn al unui sistem imunitar slăbit.
-
Infecțiile urinare
Infecția urinară este provocată de diferiți agenți patogeni care pot ajunge în oricare parte a tractului urinar: uretra, vezica urinară, rinichi. În funcție de aceste trei zone, infecția urinară se poate împărți în: cistită, uretrită și pielonefrită. Dacă urinăm des și puțin, dacă avem usturime sau durere, atunci este posibil să ne confruntăm cu o infecție urinară.
Ca să o prevenim, avem nevoie de antioxidanți, pe care îi putem lua din fructe, de pildă, din afine, coacăze, mure.
-
Dureri de cap frecvente
Durerea de cap mai este numită și cefalee, iar fiecare astfel de durere poate apărea din cauze diferite, în locuri diferite. Trei din patru adulți pot avea din când în când dureri de cap de tip tensional, iar o statistică a arătat că 12% din totalul populației lumii suferă de migrene, care sunt dureri de cap mai severe și mai persistente.
De obicei, durerile de cap apar printre primele simptome când răcim sau avem gripă, adică atunci când imunitatea noastră este deja compromisă.
-
Eczeme pe piele
Un sistem imunitar slăbit se poate traduce și prin tot felul de reacții alergice cutanate, cum ar fi eczemele, răni care se vindecă greu sau infecții virale, cum ar fi herpesul de la nivelul buzelor.