Rugbiştii de la RCM au făcut Ignatul mai devreme, ca să plece în vacanţă. Străinii din Oceania s-au acomodat imediat la obiceiurile româneşti. Au pus osul la treabă, după tăierea porcului.
Luni, 02.12.2013, 07:47Daca noi am scapat cu bine de Apocalipsa, nu acelasi lucru s-ar putea spune si despre bietii porci, sacrificati cu succes in sfanta zi de Ignat! Este o traditie la care romanii nu renunta in ruptul capului, desi este mai mult o traditie precrestina. Degeaba s-au straduit cei de la Bruxelles sa ne convinga, mai direct, mai pe ocolite, ca ar fi indicat sa renuntam la sacrificarea godacilor. Noi nu vrem, in ruptul capului, mai ales ca acest lucru comporta un adevarat ritual, de la paharul de tarie de la inceput si pana la Pomana Porcului
Vineri, 21.12.2012, 21:01Daca a fost vreo apocalipsa astazi, a fost doar in lumea porcilor. Mari si albi, mici si vietnamezi sau giganti de jumatate de tona. Putini au supravietuit sa vada soarele astazi, dupa Ignat.
Vineri, 21.12.2012, 19:47Concurentii isi pregatesc bucatele alese pentru masa de Craciun!
Vineri, 21.12.2012, 15:34Românii din Canada au intrat, şi ei, în febra pregătirilor de Crăciun. Sacrificarea porcului şi prepararea bucatelor tradiţionale româneşti îi fac pe românii de peste ocean să-şi mai aline dorul de ţară. Pentru localnici, însă,...
Vineri, 21.12.2012, 09:50In ziua de Ignat, romanii au pastrat traditia sacrificarii porcului si au facut-o asa cum au invatat din mosi stramosi. Au stropit taierea porcului cu tuica fiarta, muzica si bucate traditionale. Porcii romanesti au ajuns si peste hotare, pentru ca multi dintre compatriotii nostri au venit acasa sa taie porcul. Carnatii si carnea afumata au ajuns la loc de cinste in camariile lumii.
Joi, 20.12.2012, 21:17In ziua de Ignat, romanii au pastrat traditia sacrificarii porcului si au facut-o asa cum au invatat din mosi stramosi. Au stropit taierea porcului cu tuica fiarta, muzica si bucate traditionale. Porcii romanesti au ajuns si peste hotare, pentru ca...
Joi, 20.12.2012, 19:28Astazi romanii il sarbatoresc pe Sfantul Ignatie, considerat pruncul luat in brate de Hristos si dat ca exemplu de smerenie ucenicilor sai. Mai cunoscut in toata tara este insa obiceiul de Ignat, cand porcii sunt taiati. In Banat, la Glimboca, o traditie de zeci de ani nu vrea sa se piarda in negura timpului: mersul cu Ignatul.
Joi, 20.12.2012, 14:55Carnea de porc, afacere de sezon. Negocierile nu dureaza la fel de mult ca-n politica, iar clientul este servit ca la carte. Vazut, transat, gustat, platit si plecat. Cumparatori sunt, unii stau chiar la coada. Atentie mare, insa! Pentru cativa lei castigati la kilogram va puteti imbolnavi.
Luni, 17.12.2012, 19:34Cu trei zile inainte de Ignat, porcii se vand la sosea. Negocierile nu dureaza la fel de mult ca-n politica, iar clientul este servit ca la carte. Vazut, transat, gustat, platit si plecat. Cumparatori sunt, unii stau chiar la coada. Atentie mare, insa!...
Luni, 17.12.2012, 19:18Cei mai multi dintre romani numara zilele ramase pana la Craciun. Caci doar trebuie sa ne impartim bine treburile, ca sa nu vina Sarbatorile peste noi fara sa avem masa plina de bunatati. Iar unii nu au mai asteptat Ignatul si au trecut deja la sacrificarea animalelor. Nu a avut scapare nici cel mai mare porc din Romania, cel de 500 de kilograme.
Joi, 13.12.2012, 17:05Taranii nu mai au rabdare pana in decembrie si deja si-au scos animalele la vanzare. Gardurile gospodariilor sunt pline de afise cu porci de vanzare. Ii vand in viu sau transati, in functie de cererea clientilor. Kilogramul de carne este mai scump fata de anul trecut si se vinde, in medie, cu 10 lei
Luni, 26.11.2012, 20:33E agitatie mare in gospodariile romanesti. Astazi, conform traditiei, se taie porcul pentru masa de Craciun.
Marti, 20.12.2011, 14:06A fost Ignatul, ziua sacrificarii grasunelului, care se termina, normal, cu o megapomana. Nici familia lui Elvis Nasturica nu s-a abatut de la traditia romaneasca.
Marti, 20.12.2011, 00:00E agitatie mare in gospodariile romanesti. Astazi, conform traditiei, se taie porcul pentru masa de Craciun.
Marti, 20.12.2011, 00:00E forfota mare azi, in mai toate orasele din tara. Conform traditiei, pe 20 decembrie se taie porcul pentru masa de Craciun. Si cum traditia e traditie, toata lumea s-a pus pe treaba inca de dimineata. Unii au organizat adevarate petreceri de Ignat. Iar ce a iesit, va va lasa gura apa.
Marti, 20.12.2011, 00:00Zeci de oameni din orasul Rovinari s-au calcat in picioare pentru a prinde o portie de mancare, dupa ce PD-L a taiat doi porci in fata sediului partidului! Edilul din localitate este democrat liberal si de 4 ani de cand este primar, taie porci de Ignat.
Marti, 20.12.2011, 00:00Mai e o zi pana la Ignat, dar multi romani au facut deja pomana porcului. Pofta a fost mare, asa ca unii n-au mai avut rabdare sa-i faca analizele lui Ghita. L-au prajit direct in tigaie. Iata insa o informatie care ar trebui sa le dea de gandit. Zilnic, la Directia Sanitar-Veterinara din Prahova, ajunge cel putin o proba infestata cu trichinela spiralis.
Luni, 19.12.2011, 00:00Agitatie mare astazi prin gospodarii. E Ignatul, deci se taie porcul. Traditiiile au fost respectate intocmai. Mai greu a fost cu normele europene. La doi ani de la aparitia regulilor care stabilesc exact cum se taie porcul european, aproape nimeni nu...
Luni, 20.12.2010, 19:40Astazi este Ignatul, ziua in care se sacrifica porcii. Pana la Craciun, carnatii, caltabosul si slanina trebuie sa fie gata. Obiceiul insa parca nu are acelasi farmec daca nu participa toata familia si vecinii. Iar momentul cel mai asteptat vine la...
Luni, 20.12.2010, 13:32Agitatie mare astazi prin gospodarii. E Ignatul, deci se taie porcul. Traditiiile au fost respectate intocmai. Mai greu a fost cu normele europene. La doi ani de la aparitia regulilor care stabilesc exact cum se taie porcul european, aproape nimeni nu le respecta.
Luni, 20.12.2010, 00:00Mai sunt cateva zile pana la Ignat, dar unii gospodari s-au apucat din timp de treaba. Sunt siguri astfel ca toate vor fi gata pana la Craciun. Iar colegii mei au avut parte si de pomana porcului.
Joi, 16.12.2010, 07:21