Antena Căutare

Taierea porcului de Ignat, traditie sfanta la romani

In ziua de Ignat, romanii au pastrat traditia sacrificarii porcului si au facut-o asa cum au invatat din mosi stramosi. Au stropit taierea porcului cu tuica fiarta, muzica si bucate traditionale. Porcii romanesti au ajuns si peste hotare, pentru ca multi dintre compatriotii nostri au venit acasa sa taie porcul. Carnatii si carnea afumata au ajuns la loc de cinste in camariile lumii.

Nici macar drumurile inzapezite sau viscolul de afara nu stau in calea Ignatului. Indiferent de vreme si de mijloace, porcul trebuie sa fie astazi parlit , taiat, transat si preparat. Cu lautarii alaturi.

Odata transat, porcul ajunge pe mana bucatarilor: “Facem o ciorba de perisoare bun, cu leustean verde, facem pomana porcului cu mamaliguta, sa manance toata lumea”. Si nu se tin de glume. In Galati, au facut o adevarata demostratie in fata zecilor de pofticiosi. Au preparat peste 3.000 de portii de pomana porcului!

Cum traditia nu tine cont de granite, si romanii plecati in Canada au taiat porcii cu patru zile inainte de Craciun. Din carne au preparat carnati, toba sau racituri, dupa retete traditionale romanesti.

GALERIE VIDEO! Romania a capitulat in fata iernii! Zeci de drumuri inchise si mii de suflete fara ajutor... Viscolul face prapad! Drumuri blocate de troiene si trenuri care au avut intarzieri de zeci de minute...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x