Antena Căutare

Taierea porcului, principala activitate a romanilor inainte de Sarbatori

Cei mai multi dintre romani numara zilele ramase pana la Craciun. Caci doar trebuie sa ne impartim bine treburile, ca sa nu vina Sarbatorile peste noi fara sa avem masa plina de bunatati. Iar unii nu au mai asteptat Ignatul si au trecut deja la sacrificarea animalelor. Nu a avut scapare nici cel mai mare porc din Romania, cel de 500 de kilograme.

De cum s-a luminat, familia Vultur s-a apucat de treaba. Nu avea timp de pierdut. Asa ca a chemat si cativa vecini in ajutor. Si, daca tot e sa respecte traditia, oamenii s-au cinstit si cu cate un paharel. Odata incalziti, au trecut la treaba.

Curatarea si transarea porcului urias a fost cea mai grea sarcina. Dar si cand a venit momentul ospatului... Parca niciodata nu au mancat oamenii o pomana a porcului mai buna!

Dar nu toti romanii si-au gasit linistea. In piete, vanzatorii tot asteapta clientii. Niciodata nu au fost mai putini ca anul acesta.

Un porc de 100 de kilograme costa aproximativ 1.000 de lei. Dar pretul tine mult si de puterea de negociere.

La final, insa, cei mai multi sunt multumiti. Clientii se aleg cu porcul, iar vanzatorii cu buzunarele pline. Toti, in afara de porc.

Jean Paler, in afara oricarui pericol. Interventia pe cord a decurs fara probleme... Regulile pentru obtinerea carnetului de sofer vor fi schimbate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x