Antena Căutare

Rețeta Ardei rocoto umpluți

O combinație inedită într-o rețetă cu inspirație din Peru: Ardei rocoto umpluți.

Rețeta Ardei rocoto umpluți
Ardei rocoto umpluți

O combinație inedită într-o rețetă cu inspirație din Peru: Ardei rocoto umpluți.

Ingrediente pentru rețeta Ardei rocoto umpluți


8 ardei rocoto, roșii și verzi

200 ml lapte condensat

200 g cașcaval

300 gcarne de vită, tocată

2 cepe medii

2 morcovi

50 g alune

10 ouă

50 g măsline kalamata

50 g stafide brune

100 g bulion

1 kg cartofi

Sare

Piper

Anason boabe

Chimion măcinat

Paprika dulce

200 ml ulei

Zahăr brun

Curcuma

1 legătură de pătrunjel verde


Mod de preparare pentru rețeta Ardei rocoto umpluți

Se taie capacele de la ardei, apoi aceștia se curăță de semințe și nervuri și se clătesc, apoi se scufundă, de două ori în apă fiartă cu sare, pentru 2 minute, iar a treia oară, în apă fiartă cu zahăr.

Se curăță și se toacă mărunt ceapa și morcovii, apoi se călesc în ulei încins. Se adaugă carnea tocată și se amestecă bine pe foc, asezonând amestecul cu condimentele. După 10 minute, se adaugă stafidele și alunele prăjite și tocate și puțină apă.

Se lasă pe foc până când carnea este preparată.

Se fierb 3 ouă, se decojesc și se taie în sferturi, se înlătură sâmburii de la măsline.

Într-un bol, se bat 6-7 ouă cu un praf de sare și unul de piper, apoi se amestecă cu laptele condensat.

Se umplu ardeii cu compoziția de carne tocată și se așază într-o formă termorezistentă. Deasupra fiecărui ardei se așază o felie de cașcaval și capacul de la ardei, cu coadă. Se toarnă jumătate din compoziția de ouă cu lapte condessat peste ardei și se dau la cuptor, la temperatura de 230 de grade, pentru 15 – 20 de minute.

Cartofii se curăță, se taie în felii groase și se fierb în apă cu sare pentru 10 minute, Apoi se scurg, se așază într-o tavă, în straturi alternative cu felii de cașcaval și se toarnă restul din compoziția de ouă și lapte condensat, condimentată cu anason. Se dau la cuptor pentru 15-20 de minute la 230 grade.

Se servesc ardeii rocoto umpluți alăturide cartofii gratinați.

Rețeta Supă cremă de creveți... Rețeta Muschiuleț de porc cu sos de curry și chutney de ceapă cu salsa de trufe...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x