Ingrediente:
- 5 banane
- 150 g ciocolată albă (chipsuri)
- 100 ml apă fiartă
- 3 linguri cacao (75 g)
- 1 cană zahăr pudră (250 – 300g)
- 500 ml lapte (3,25%)
- 200 ml smântână (18%)
- 300 g orez sushi
- 1 ou
- 250 ml apă rece (gheață)
- 200 g făină de grâu
- 400 ml ulei
- sare
Mod de preparare
Pentru prepararea bananei maki, se pune la fiert laptele amestecat cu smântânta și se adaugă orez și sare.
După ce începe să fiarbă, se micșorează intensitatea focului și se amestecă.
Se acoperă și se mai lasa pe foc circa 10-15 minute.
Se ia de pe foc, se adaugă ciocoalata albă și se amestecă până se topește.
Se curăță 2 banane și se taie în fâșii.
Pe covorașul de bambus, se așază folia pentru alimente.
Se împrăștie orezul peste ea, formând un dreptunghi.
Se pun fâșiile de banană și se rulează într-un cilindru.
Se dă la congelator pentru 30 minute.
Intre timp se prepară glazura de ciocolată.
Se amestecă pe foc zahărul pudră, apa fiartă, 2 linguri de ulei și cele 3 linguri de cacao până se ajunge la consistența dorită.
In timp ce banana maki stă la congelator, se pregatește banana tempura.
Se bate un ou cu apă rece gheață.
Se adaugă, ulterior, făina de grâu și se amestecă.
Se încinge ulei intr-un vas.
Se curăță bananele rămase și se taie în sferturi care se tăvălesc prin oul amestecat cu făina. Se pun la prăjit pentru 2 minute și se scot apoi pe un prosop de bucătărie absorbant.
Se scot de la congelator rulourile de banana maki și se taie în rulouri mai mici, de 2 cm.
Se montează pe fiecare farfurie câte 2 banana maki și o banana tempura.
Se stropesc cu glazură de ciocolată.
Poftă bună!
Rețetă preparată de concurenta GEORGIANA URSACHI
Aripioare cu susan și salată coleslaw... Trabuc cu mousse de ciocolată albă...