Micuțe și gingașe, dar și delicioase, aceste Brioșe cu zmeură și ganache de ciocolată albă!
Ingrediente pentru rețeta de Brioșe cu zmeură și ganache de ciocolată albă
- 4 ouă
- 250 g făină
- 20 g cacao
- 150 g zahăr
- 50 g iaurt
- 150 g unt
- 20 g zahăr vanilat
- 10 g praf de copt
- 1 lingură oțet
- 2 lingurițe esență de rom
- 100 g zmeură
- Sare
- Pentru cremă și décor:
- 200 g ciocolată albă
- 300 ml frișcă lichida 30% grăsime,
- 100 ml lichior de zmeură
- 200 g ciocolată albă
- 100 g unt moale cu 80% grăsime
- 200 g miere
- 100 g amidon
- 40 ml ulei
Mod de preparare pentru pentru rețeta de Brioșe cu zmeură și ganache de ciocolată albă
Pentru aluatul de brioșe se spumează untul cu zahărul, se adaugă, pe rând, ouăle, zahărul vanilat, sarea, iaurtul, făina cernută și praful de copt stins în oțet.
Se oprește ¼ din compoziție și se adaugă în ea cacaua, iar în restul, se mai adaugă 1-2 linguri de făină.
Se umplu formele de brioșe pentru ¾ din volum cu compoziția albă, se pune la mijloc o linguriță din compoziția cu cacao și câte o bucată de zmeură bine spălată.
Se dau formele cu brioșe la cuptorul preîncălzit, pentru 15 minute, la 180 de grade.
Pentru ganache de ciocolată albă, se încălzeșs 200 ml frișcă și se topește ciocolata în ea, apoi se lasă la răcit.
Se mixează apoi cu restul de frișcă și 50 ml lichior până devine o compoziție cremoasă.
Pentru sosul de zmeură, se pune zmeura la foc cu mierea și se adaugă amidonul dizolvat în puțină apă rece.
Se fierbe puțin, apoi se trece prin sită.
Se servesc brioșele cu ganache de ciocolată albă și sos de zmeură.
Piept de rață cu piure de cartofi dulci... Sărmăluțe de post în foi de viță cu orez, ciuperci și nuci! O rețetă ușoară, sănătoasă și delicioasă pentru Postul Crăci...