Îţi este poftă de un desert simplu şi delicios? Încearcă reţeta următoare!
INGREDIENTE:
Aluat:
100 g faina
O lingura drojdie uscata
Jumatate de cana de ulei
O cana cu apa
Un praf de sare
Umplutura si topping:
1 plic budinca cu vanilie
1 plic zahar vanilat
1 plic gelatina
Cirese, piersici, ananas, kiwi (in functie de preferinte)
MOD DE PREPARARE:
Pentru aluat, se combina toate ingredientele de mai sus, se framanta coca in mod normal si se lasa la dospit. Cand este gata, aluatul se taie in bucati subtiri, se pune in formele de tarte tapetate cu putin ulei si faina si se baga la congelator timp de 10 minute. Apoi se baga la cuptor pentru 15 minute, punand o folie de aluminiu peste fiecare aluat, ca sa nu se arda.
Pentru umplutura, se face budinca de vanilie, adaugand si zaharul vanilat. Cand este gata, se pun cate doua linguri in fiecare tarta. Fructele alese se taie in bucatele mici si se pun peste budinca. La final, pentru topping, se prepara gelatina dupa instructiunile de pe plic si se toarna peste prajitura. Se baga la frigider ca sa se raceasca. Pofta buna!