Dacă îţi plac dulciurile, atunci trebuie să încerci să pregăteşti un desert foarte uşor, răcoros, cu un gust deosebit. Cheesecake-ul cu cireşe e alegerea perfectă!
Ingrediente:
500g crema de branza
90g unt
200g biscuiti
100g zahar pudra
5g gelatina
o sticluta esenta de vanilie
coaja rasa si sucul de la o portocala
Pentru toppingul de fructe:
500g cirese proaspete
5 linguri dulceata sau sirop de cirese
1 lingura de amidon
Mod de preparare:
Se amesteca untul topit cu biscuitii pisati. Compozitia obtinuta se pune intr-o tava speciala pentru cheesecake, cu peretii detasabili. Se baga la frigider pentru cateva minute.
Gelatina se inmoaie in sucul de la portocala, se topeste la microunde sau la bain marie si apoi se lasa sa se raceasca.
Se amesteca esenta de vanilie cu crema de branza si zaharul. Se toarna putin cate putin gelatina si se incorporeaza. Se toarna amestecul obtinut peste blatul de biscuiti si se niveleaza foarte bine.
Toppingul: Intr-un vas mare se pun ciresele, coaja de portocale, amidonul si dulceata sau siropul si se fierb toate cateva minute, pana cand se obtine un sos. Se lasa sa se raceasca putin si se toarna peste prajitura. Pofta buna!