Bună...de te lingi pe degete! Cum poți prepara cea mai gustoasă ciulama de pui cu ciuperci. Rețeta simplă, în trei pași, cu care ai putea face furori și în fața celor mai cârcotași invitați.
Ciulama de pui cu smântână - INGREDIENTE
- 5-6 pulpe de pui
- 200 ml de smântână (nu foarte grasă);
- 2-3 linguri de faină;
- o ceapă mare;
- o legătură de mărar ori de pătrunjel (depinde de ce ai la îndemână și de preferințe);
- ulei;
- piper și sare;
- arpagic (optional).
Ciulama de ciuperci cu mămăliguță
Ciulama de pui cu smântână - PREPARARE
1. Pune câteva linguri de ulei într-o tigaie, iar după ce se încinge adăugă pulpele de pui. Nu le lăsă mult pe foc, ci cât să se rumenească ușor și uniform. Așadar, este necesar să verifici starea lor din când în când.
2. Între timp, pune într-o cratiță ceapă tăiată mărunt și las-o la călit. După ce devine sticloasă și simți că s-a înmuiat pune făina și amestecă bine. Toarnă 150-200 ml de apă și continuă să amesteci. Apoi adăugă în ciulama pulpele de pui și lăsă preparatul să fiarbă timp de 10-15 minute, amestecând frecvent.
Cartofi noi la cuptor. Rețetă simplă cu mărar și usturoi
3. Spre final, adăugă smântână, arpagicul (opțional), sarea și piperul și mai lăsă preparatul să fiarbă 5-8 minute. Cu două minute înainte să oprești focul, adăugă mărarul ori pătrunjelul tocat mărunt.
Dacă vrei să vă impresionați „jurații” de acasă, puteți servi cu mămăligă și ardei iute. Delicios!
Spor la treabă și poftă bună!
Rețetă de vinete cu gust de vară: Salată de vinete cu sos de roșii și brânză... Rețeta Panzanella. Cea mai simplă salată de vară...