Căutare Live

Crepes Suzette. Rețetă de clătite franțuzești cu sos de portocale

 Bianca Tică, o tânăra care a slăbit 30 de kilograme s-a prezentat în fața celor trei jurați, în sezonul 8 „Chefi la cuțite” cu o rețetă de clătite franțuzești cu sos de portocale, renumita rețetă ”Crepes Suzette”.

Crepes Suzette

Bianca Tică, o tânăra care a slăbit 30 de kilograme s-a prezentat în fața celor trei jurați, în sezonul 8 „Chefi la cuțite” cu o rețetă de clătite franțuzești cu sos de portocale, renumita rețetă ”Crepes Suzette”.

Crepes Suzette. rețetă de clătite franțuzești cu sos de portocale - Ingrediente:


  • 4 ouă
  • 1 l lapte
  • 400 gr făină
  • 400 gr unt
  • puțin rom
  • esență de vanilie
  • 2 portocale
  • 200 gr zahăr pudră
  • 50 gr zahăr brun
  • 2 lingurițe lichior de portocale
  • 50 ml coniac
  • 2 lămâi

Crepes Suzette. rețetă de clătite franțuzești cu sos de portocale - Preparare

Se pregătește aluatul de clătite amestecând bine ouăle cu un praf de sare, 1-2 linguri de zahăr, laptele și făina. Se coc clătitele în tigaia antiaderentă și se împăturesc în patru păstrându-le la cald.

Se mixează cu un blender untul, coaja rasă de portocală și zaharul pudră.

Intr o tigaie de 30 cm diametru, se adaugă untul aromat, de mai sus și se fierbe 2-3 minute .Se amestecă în el cu partea tăiată a unei jumătăți de lămâie în care s-a înfipt o furculiță. Când se scoate lămâia din tigaie și se observă că sosul revine încet, se poate trece la pasul urmator.

Citește și: Plăcinte cu brânză sau poale-n brâu moldovenești. O rețetă tradițională pe care n-ai cum să nu o îndrăgești!

Se adaugă sucul de la portocale în sos și se mai fierbe un minut. Se pun clatitele in sos,una cate una , avand grija sa se imbibe cu sos pe ambele părți. Se presară zahar brun peste clătite.

Se trage tigaia de pe foc, se toarnă lichiorul de portocale și coniacul în tigaie, intr-o parte. Se aprinde alcoolul cu un chibrit . Dupa ce alcoolul s-a aprins se pune tigaia la loc pe foc și se scutura ușor pentru a distribui alcoolul/flacară în toată tigaia. Clatitele se flambează.

Citește și
daniela crudu la emisiunea poftiti pe la noi: poftiti prin tara
Daniela Crudu, în lacrimi la Poftiți pe la noi: Poftiți prin țară. Cum arăta înainte de operațiile estetice
Daniela Crudu, în lacrimi la Poftiți pe la noi: Poftiți prin țară. Cum arăta înainte de operațiile estetice
Familia Buda și familia Șaulescu, la distracție pe pârtie! Cum s-au distrat împreună foștii concurenți Mireasa
Familia Buda și familia Șaulescu, la distracție pe pârtie! Cum s-au distrat împreună foștii concurenți Mireasa
Familia Buda și familia Șaulescu, la distracție pe pârtie! Cum s-au distrat împreună foștii concurenți Mireasa
Colaj cu Virgil Mănescu și la Poftiți pe la noi: Poftiți prin țară
Cine este Virgil Mănescu de la Poftiți pe la noi: Poftiți prin țară. Somelierul este foarte cunoscut în domeniul său de activitate
Cine este Virgil Mănescu de la Poftiți pe la noi: Poftiți prin țară. Somelierul este foarte cunoscut în domeniul său de activitate
Mai multe articole

Cu o paletă, se scot clatitele pe farfurii și se toarnă peste ele siropul din tigaie.

Îndrăgita emisiune „Chefi la cuțite” poate fi urmărită în fiecare seară de luni, marți și miercuri, de la ora 20:30, la Antena 1!​

Arancino siciliano. Rețetă de arancini gătită de un mic bucătar sicilian... Rețetă foarte gustoasă de scoici cu șalau și diverse sosuri...
Ultimele știri