Antena Căutare

Cu ce putem combina clasica salată verde cu legume, pentru un plus de gust și sățietate

Cea mai simplă și rapidă salată, dar și cea mai des preparată este salata verde cu roșii și castraveți. Este destul de gustoasă și se asortează cu orice friptură, sau garnitură, dar dacă îi mai adăugăm câteva ingrediente gustoase și sățioase, nu mai avem nevoie nici de friptură, nici de garnitură.

Cu ce putem combina clasica salată verde cu legume, pentru un plus de gust și sățietate
Salată combinată cu piept de pui și avocado

Iată cum putem să îmbunătăți clasica salată verde cu roșii și carstraveți și să îi dăm un plus de culoare și savoare, dar și multă sățietate, perfectă pentru a fi servită la orice masă din zi, fără altă garnitură, sau friptură.

Ce ne trebuie pentru rețeta de salată combinată:


  • 1 salată verde, creață
  • 150 gr baby spanac
  • 250 gr roșii cherry
  • 1-2 castraveți fabio
  • 1-2 avocado
  • 300 gr piept de pui la grătar
  • Pentru dressing:
  • ulei de măsline
  • zeamă de lămâie
  • zeamă de lime
  • sare și piper

Cum preparăm rețeta de salată combinată

Începem prin a prepara pieptul de pui pe care îl porționăm în bucăți mai mici, îl asezonăm cu sare și piper și îl tragem la tigaia grill până se pătrunde bine și se rumenește. îl lăsăm să se tempereze, acoperit cu un capac.

Între timp, spălăm bine legumele, salata verde și frunzele de baby spanac.

Tocăm castraveții și roșiile, ca pentru salata clasică.

Citește și: Rețeta Salată de primăvară servită cu minciunele picante

Amestecăm salata verde cu frunzele de baby spanac, așezăm deasupra roșiile, castraveții.

Pregătim un dressing, după gust, din ulei de măsline, zeamă de lămâie, zeamă de lime, sare și piper și stropim cu el îngredientele din salatieră.

Va fi mult mai gustos dressingul și mai aromat, dacă amestecăm zeama de lămâie cu zeamă de lime.

Adăugăm și bucățile din piept de pui peste ingredientele din salatieră.

Citește și: Rețeta Salată de rucola cu avocado și legume asortate

La final, desfacem avocado și îl feliem mai subțire, apoi îl stropim imediat cu zeamă de lămâie pentru a nu oxida. Le adăugăm în salatieră și ne putem răsfăța papilele cu o salată combinată, plină de savoare și foarte hrănitoare.

Spor și poftă bună!

Cum se face cel mai fraged cotlet de porc în sos de usturoi... Cum faci cea mai gustoasă tocană de cartofi cu rasol de vițel și castraveți murați...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x