Supa lui Hipocrate este un preparat bogat în potasiu, element primordial în procesul de detoxifiere a organismului.
Hipocrate a fost cel mai vestit medic al Greciei antice şi este considerat părintele medicinei. Părintele medicinei, Hipocrate, trăitor al Greciei antice, consideră că vindecarea oricărei boli începe prin curăţirea organismului. Multe secole mai târziu, în 1958, de aceeaşi părere a fost şi medicul american Max Gerson, care a inclus-o în „terapia Gerson” – o metodă elaborată de el împotriva cancerului şi a mai multor boli, printre care şi obezitatea.
Supa lui Hipocrate – Reţetă
Într-o oală din inox de 2 litri se pun următoarele legume şi se acoperă cu apă:
2 cepe mijlocii
1 legătură pătrunjel verde
750 – 1000 gr. de roşii
1/2 kg de cartofi
1 rădăcină de ţelină mijlocie
1 rădăcină mijlocie de pătrunjel
2 bucăţi de praz mic
Usturoiul se poate folosi ca mujdei proaspăt în supa fierbinte.
Nici una dintre aceste legume nu se cojeşte (cu excepția cartofilor); se curăță bine prin spălare, apoi se taie în bucăţi mari; se fierb încet la foc mic timp de trei ore, după care se pasează prin sita de inox, în cantităţi mici. Legumele pasate se amestecă apoi cu apa în care au fiert. Cantitatea de apă folosită poate varia în funcţie de gustul fiecărei persoane şi în funcţie de consistența dorită. Nu se adaugă sare. Se păstrează la frigider cel mult două zile şi se încălzeşte doar cantitatea care se consumă.
Sursă: topremediinaturiste.ro
Cum să faci clătite fără făină. Un mic dejun delicios, realizat din două ingrediente banale... Prăjitura "Helenitta", gustoasă şi uşor de preparat. Este gata în cinci minute şi nu necesită coacere!...