Baclavaua turcească este una dintre cele mai iubite prăjituri din lume, aşa că merită să o încerci. Iată o reţetă uşoară cu care o să îţi impresionezi prietenii şi familia.
Ingrediente:
doua pachete foi de placinta
250 g unt
300 g fructe deshidratate
100 g migdale
200 g miez de nuca
200 g alune prajite nesarate
200 g ciocolata neagra
30 g cacao
250 ml miere
o lamaie
250 ml apa
5 g scortisoara
Mod de preparare:
Miezul de nuca, alunele si migdalele se toaca marunt sau se macina si se pun intr-un bol. Se adauga ciocolata topita la bain-marie, fructele deshidratate tocate marunt si se amesteca. Foile de placinta se ung cu unt topit, se suprapun cate patru si se asaza intr-o tava. Se pune o parte din amestec, se niveleaza, se asaza alte patru foi, din nou amestec si inca patru foi. Se pun restul de amestec, foile ramase si se taie in patrate. Se stropesc cu untul ramas, se introduce tava in cuptorul incins si se coc la foc mediu 30 de minute. Intr-o oala se fierbe apa, se adauga sucul de lamaie si mierea, cacaua si scortisoara. Se amesteca, se toarna peste baclava si se lasa sa se raceasca. Poftă bună!