- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Nu e deloc o reţetă complicată, iar gustul este fabulos. Dacă vrei să faci un desert demenţial, încearcă "Choix a la creme"!
INGREDIENTE:
Aluat
150 g faina
80 g unt
150 ml apa
3 oua
Umplutura
140 g zahar
300 ml lapte
3 oua
1 sticluta esenta de vanilie
1 lingura amidon
350 ml frisca lichida
MOD DE PREPARARE:
Intr-un vas se pun la fiert apa, untul si un praf de sare. Cand a inceput sa fiarba, se ia de pe foc si se adauga si faina. Se amesteca bine si se lasa sa se “odihneasca” zece minute. Ouale se bat bine, apoi se incorporam in compozitie. Tapetam o tava cu hartie de copt. Luam din compozitie cu lingura si punem din loc in loc aluatul sub forma de “gramajoara”. Se baga la cuptor pentru 15 minute. Aluatul creste si devene gol in interior.
Umplutura: Laptele si esenta de vanilie se pun pe foc pana ajung sa fiarba, apoi se lasa sa se raceasca. Intr-un bol se amesteca ouale cu zaharul, dupa care se toarna si laptele. Totul se pune din nou pe foc pana se ingroasa crema, adaugand si amidonul. Se lasa sa se raceasca. Frisca lichida se mixeaza bine, pana devine ca o spuma.
Cand e gata, aluatul se taie in doua, obtinand un “capacel”. Se umple fiecare prajitura cu crema de vanilie si un strat de frisca. Pofta buna!