Cu influiențe franțuzești, o rețetă cu care sigur cucerești: „Escalop de foie gras cu mere coapte”.
Ingrediente pentru Escalop de foie gras cu mere coapte
- 800 g foie gras
- 400 g mere
- 500 g zahăr
- 300 g zahăr brut
- 1 l vin de Porto
- 5 buc. anason stelat
- 2 batoane de scorțișoară
- 20 g cardamom, semințe
- 500 g portocale
- 50 ml suc de lămâie
- 4 ouă
- 200 g făină
- 200 g unt
- 20 g zahăr vanilat
- 2 lingurițe esență de rom
- 500 g mix de turtă dulce
- 50 g cacao
- Mentă pentru decor
- Zmeură
- Puțin vin ars
- 50 g sare fină
- 25 g piper alb, măcinat
Mod de preparare Escalop de foie gras cu mere coapte
Din vinul de Porto, zahărul brut, anason, cardamom, scorțișoară și portocală se prepară o reducție, prin fierberea acestor ingrediente.
Se pune restul de zahăr la caramelizat și se stinge cu puțină apă, rezultând un sirop care se aromatizează cu esență de rom.
Se prepară un pandișpan cu cacao și acest sirop de zahăr ars.
Se bat 4 albușuri spumă cu un praf de sare și se adaugă siropul de zahăr ars, ușor fierbinte.
Gălbenușurile se amestecă cu untul moale și zahărul vanilat, apoi se încorporează albușurile cu zahărul caramelizat.
Făina se cerne împreună cu cacaua și praful de copt și se încorporează, treptat, în compoziție.
Pandișpanul se coace pentru 10 minute, în cuptorul preîncălzit la 175 de grade.
Foie grasul se prepară în unt și se flambează cu coniac.
Merele se caramelizează în unt cu zahăr ars.
Pe platouri se va așeza mai întâi pandișpanul, apoi foie grasul și mărul caramelizat.
Totul se decorează cu zmeură, mentă și reducția de vin.
Cotlete de miel în crustă de nuci cu ierburi aromate și piure de mazăre cu spanac și mentă... Plăcintă cu carne tocată și ciuperci...