Lutenitsa, un preparat similar cu zacusca, specific bucătăriei bulgăreşti. Poate fi servită caldă, cu mămăliguță, dar este bună și rece, ca orice zacuscă.
Ingrediente pentru rețeta Lutenitsa, un preparat similar cu zacusca, specific bucătăriei bulgăreşti
- 1 kg de roșii foarte coapte
- ½ ardei capia
- 4 vinete
- 2-3 cepe albe
- sare
- piper
- 1 pungă de mălai extra
- ulei
- 50 gr zahăr
Mod de preparare pentru rețeta Lutenitsa, un preparat similar cu zacusca, specific bucătăriei bulgăreşti
Vinetele și ardeii se coc pe grătar, la fel și roșiile, apoi se curăță, se toacă în cuburi și se amestecă.
Ceapa se toacă mărunt și se freacă cu sare, apoi se adaugă peste celelalte ingrediente. Se amestecă cu ulei și se asezonează gustul cu sare, piper și, opțional, cu zahăr.
Se prepară o mămăliguță clasică și se servește cu salata de legume coapte.
File de ton cu piure de avocado și pepene marinat... Piept de rață cu piure de cartofi dulci...