Chefi la cutite

LUNI ȘI MARȚI, ORA 20:00

Lutenitsa, un preparat similar cu zacusca, specific bucătăriei bulgăreşti

 

 Lutenitsa, un preparat similar cu zacusca, specific bucătăriei bulgăreştipoate fi servită caldă, cu mămăliguță, dar este bună și rece, ca orice zacuscă.


Ingrediente pentru rețeta Lutenitsa, un preparat similar cu zacusca, specific bucătăriei bulgăreşti

  • 1 kg de roșii foarte coapte
  • ½  ardei capia
  • 4 vinete
  • 2-3 cepe albe
  • sare
  • piper
  • 1 pungă de mălai extra
  • ulei
  • 50 gr zahăr

Mod de preparare pentru rețeta Lutenitsa, un preparat similar cu zacusca, specific bucătăriei bulgăreşti

Vinetele și ardeii se coc pe grătar, la fel și roșiile, apoi se curăță, se toacă în cuburi și se amestecă.

Ceapa se toacă mărunt și se freacă cu sare, apoi se adaugă peste celelalte ingrediente. Se amestecă cu ulei și se asezonează gustul cu sare, piper și, opțional, cu zahăr.

Se prepară o mămăliguță clasică și se servește cu salata de legume coapte.


🔥 Edițiile integrale Chefi la cutite sezonul 6 se văd exclusiv pe AntenaPlay // smartTV smartphone, tabletă sau computer >>> Intră acum și vezi


Totul despre Chefi la Cuțite găsesti și pe Facebook >> / Instagram >> / Youtube >>


 

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe 

România la CENTENAR. 100 DE ANI de la MAREA UNIRE