Te-ai săturat să mănânci tot felul de dulciuri cumpărate din magazin? Atunci e timpul să faci acasă un desert delicios. Iată o reţetă minunată!
Ingrediente:
pentru blat:
2 oua
2 linguri zahar
2 linguri faina
2 linguri ulei
2 linguri cacao
1 lingurita praf copt
pentru crema de ciocolata amaruie:
200 gr ciocolata amaruie
100 ml frisca lichida
100 ml frisca batuta
1 plic gelatina
pentru crema de ciocolata cu lapte:
200 gr ciocolata cu lapte
100 ml frisca lichida
100 ml frisca batuta
2 plicuri gelatina
pentru crema de ciocolata alba:
200 gr ciocolata alba
100 ml frisca lichida
200 ml frisca batuta
2 plicuri gelatina
Mod de preparare
Pentru blat: Batem ouale cu zaharul pana compozitia devine cremoasa. Adaugam uleiul si incorporam. Punem faina, cacao si praful de copt si omogenizam compozitia.Turnam in forma de copt cu margini detasabile si dam la cuptor. Punem blatul pe un platou si montam in jurul lui inelul reglabil pentru tort.
Punem frisca lichida pe foc, o dam in clocot, apoi o dam deoparte si adaugam ciocolata amaruie rupta cubulete sau data pe razatoare. Omogenizam si lasam sa se racoreasca. Punem gelatina intr-un bol, o hidratam cu apa rece, apoi o dam la microunde pentru 30-40 secunde. Adaugam gelatina peste compozitia de ciocolata si o incorporam. Amestecam crema de ciocolata amaruie calduta cu frisca batuta. Omogenizam compozitia si o turnam peste blat. Dam la rece pana se intareste usor.
Pentru stratul cu ciocolata cu lapte procedam la fel ca in prima faza.
Pentru stratul cu ciocolata alba - acelasi procedeu. Compozitia obtinuta o turnam peste crema de ciocolata cu lapte. Dam la rece prajitura pentru doua sau trei ore. Cand este gata, scoatem inelul din jurul tortului si decoram cu bucatele de ciocolata. Pofta buna!