Pe o vreme friguroasă, o porție de „pampuște” e tot ce ți-ai putea dori. E o rețetă simplă, foarte ușor de pus în practică!
Ingrediente:
200 g făină, 4 cartofi, 1 pliculeţ drojdie uscată, ½ ceaşcă apă caldă, un praf de sare, ulei pentru prăjit, zahăr pudră pentru decor.
Mod de preparare:
Speli foarte bine cartofii, îi pui la fiert într-un vas acoperit şi după ce au fiert îi cureţi de coajă cât sunt calzi. Treci cartofii prin maşina de tocat şi apoi amesteci pasta cu făină şi puţină apă caldă. Amesteci şi frămânţi astfel încât să-ţi iasă un aluat potrivit de tare. În aluat adaugi drojdia înmuiată într-o lingură cu apă caldă, pui şi sare şi frămânţi din nou, scrie click.ro.
Acoperi vasul cu un prosop curat şi laşi să crească circa 30 de minute. Din aluatul crescut întinzi o foaie nu mai groasă de 2 cm din care tai cercuri cu gura unui pahar mai mare, de apă sau de vin. Pui fiecare cerc de aluat în ulei încins unde se va umfla şi se va rumeni pe toate părţile. Scoţi pampuştile cu o spumieră şi, după ce s-au mai răcorit, le presari din abundenţă cu zahăr pudră.