- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Se știe că piureul de cartofi este bun proaspăt, iar reîncălzit își pierde gustul. Dar nu trebuie aruncat, ci introdus în diverse preparate precum aceste delicioase Găluște de cartofi cu sos de brânzeturi.
Rețeta Bulete de cartofi cu sos de brânzeturi - Ingrediente
Pentru bulete:
- 500 g piure de cartofi albi, clasic
- 150 g făină
- 2 ouă medii
- sare
- piper
- Pentru sos:
- 500 ml lapte
- 200 ml smântână dulce
- 50 g unt
- 250 g cașcaval( simplu și afumat)
- 150 g cremă de brânză
- sare
- piper
- oregano
- busuioc
- grisine crocante pentru decor
Rețeta Bulete de cartofi cu sos de brânzeturi - Mod de preparare
Pentru pregătirea buletelor de cartofi se cerne făina peste piureul de cartofi, rece. Se omogenizează compoziția, apoi se încorporează ouăle. Se adaugă sare și piper, după gust. Compoziția pentru bulete de cartofi se lasă la odihnit 10-15 minute. Se pune un vas cu apă și sare la foc. Se formează mingiuțe din compoziția de cartofi și se scufundă în apa clocotită, lăsându-le să fiarbă la foc încet, până se ridică la suprafață.
Între timp, se pregătește și sosul de brânzeturi.
Se fierbe laptele amestecat cu smântâna dulce și untul, până începe să clocotească. Se stinge focul și se adaugă cele două tipuri de cașcaval, date pe răzătoare, precum și crema de brânză și se amestecă până se omogenizează sosul. Se asezonează, după gust, cu oregano și busuioc.
Buletele de cartofi se servesc cu sos de brânzeturi, decorat cu frunze de busuioc și bucăți de grisine crocante.
Deliciul verii: Prăjitura Yogurtela cu caise... Cum preparăm gem de smochine fără zahăr. N-o să-ți vină să crezi cât de gustos este!...