- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Dacă ți-a rămas piure de cartofi pentru a doua zi, nu-l irosi ci include-l în diverse aluaturi precum aceste Rulouri cu aluat de cartofi umplute cu șunculiță și ouă fierte, perfecte pentru pachete.
Iată ce ne trebuie pentru rețeta Rulouri din aluat cu cartofi umplute cu șunculiță și ouă fierte:
- Pentru aluat:
- 150 gr piure de cartofi
- 2 ouă
- 100 gr brânză proaspătă, de vaci
- 50 ml ulei
- 50 ml lapte
- 100-150 gr făină
- 200 gr pesmet
- 1 linguriță praf de copt
- Pentru umplut:
- 4-5 felii de șuncă presată
- 4-5 ouă fierte
Cum procedăm pentru rețeta Rulouri din aluat cu cartofi umplute cu șunculiță și ouă fierte
Amestecăm piureul de cartofi cu brânza de vaci, cele două ouă și făina amestecată cu praful de copt și mai turnăm lapte rece pentru a se uniformiza bne aluatul. Aluatul va fi unul ușor lipicios pe care îl vom întinde în două foi de 5 mm grosime, pe hârtie de copt unsă bine cu ulei.
Așezăm peste aluatul cu piure de cartofi, felii de șuncă presată și ouă fierte, decojite.
Rulăm aluatul cu ingredientele în interior, ajutându-ne de hârtia de copt. Presărăm pesmet peste rulouri și le transferăm cu hârtia de copt în tava de aragaz.
Coacem rulourile din aluat cu cartofi umplute cu șunculiță și ouă fiertepentru 25-30 de minute la 200 de grade, sau până se rumenesc frumos la exterior. Le lăsăm să se tempereze, apoi le putem felia și servi.
Piept de rață cu sos de vișine, piure de cartofi și sparanghel verde... Cămara de iarna, în varianta pescărească. Rețeta unei semifinaliste „Chefi la Cuțite” a fost declarată marcă înregistrat...