Vrei să-ți surprinzi familia cu un preparat sărat, gustos și sățios? Prepară această plăcintă și sigur te vor pune s-o repeți!
Ingrediente pentru rețeta de Plăcintă sărată:
- 400 g aluat de foietaj
- 1 dovlecel mare sau doi mici
- 2 roșii
- 500 g brânză de vaci
- 250 g brânză telemea sărată
- 3 ouă
- 4 linguri gris
- 1/2 legătură mărar
- 1/2 legătură pătrunjel
- piper
- boia de ardei iute și dulce
- 2 linguri smântână
- 1 lingură ketchup
- câteva măsline verzi, opțional
Mod de preparare pentru rețeta de Plăcintă sărată:
Curăță dovlecelul, dă-l pe răzătoare și presară puțină sare peste el.
Amestecă cele două feluri de brânză și adaugă dovlecelul scurs, peste amestec.
Omogenizează, adaugă două ouă și albușul de la al treilea, piper și boia, verdețurile tocate mărunt și omogenizează din nou.
Adaugă grisul, in funcție de căt de zemoasă este compoziția, dar nu mai mult de 4 linguri.
Unge o formă termorezistentă cu putin ulei sau unt și îmbracă-i pereții interiori cu aluatul de foietaj.
Toarnă compoziția de brânză în interior, introdu în ea și felii de roșii și căteva măsline verzi, fără sâmburi și niveleaz-o.
Amestecă gălbenușul rămas, cu smântâna și ketchupul și unge cu acest amestec, suprafața plăcintei.
Coace-o la foc mediu, până cănd se rumenește frumos la exterior.
Servește-o, fie caldă, fie rece, alături de familie și prieteni.
Spor și poftă bună!