- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Pe principiul că nimic nu se aruncă, ci totul se reciclează, azi vom afla cum putem prepara o minunată plăcintă aperitiv din friptura rămasă pentru a doua zi.
Ni se tot repetă, adesea, despre risipa alimentară și despre cum o putem combate, mai ales că urmează perioada sărbătorilor de iarnă cu mese bogate unde chiar dacă mâncăm pe săturate, tot ne mai rămân preparate pentru a doua zi și zilele următoare.
Nu este un secret că mâncărurile nu mai au același gust a doua zi, chiar dacă sunt păstrate la frigider și apoi reîncălzite. Însă, atunci când le includem în alte preparate, le asezonăm cu diverse ingrediente și condimente și le schimbăm gustul inițial în unul mai plăcut. Și în plus, vom avea satisfacția că avem un fel nou de mâncare la masă.
Așa va fi și în cazul rețetei de plăcintă sărată, preparată din resturile de friptură rămase pentru a doua zi.
Ingrediente pentru rețeta de plăcintă aperitiv din friptura rămasă pentru a doua zi:
- 400 gr aluat foietaj
- 500 gr friptură de porc, de pasăre, sau de vită
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1 ardei
- 1 lingură ulei
- 2 ouă
- cimbru și busuioc
- sare și piper
- susan alb și negru
Mod de preparare pentru rețeta de plăcintă aperitiv din friptura rămasă pentru a doua zi
Mai întâi se lasă aluatul foietaj la decongelat. Aluatul se poate prepara și în casă, fie sub formă de foietaj, foi de plăcintă, sau aluat fraged. merge chiar și un aluat simplu de pâine.
Cât timp acesta se decongelează, se pregătesc ingredientele pentru umplutură. Se pune uleiul la încins și se călesc în el legumele tocate mărunt, atât cât să se pătrundă ușor și să se întrepătrundă gusturile. Se stinge focul și se lasă legumele călite la răcit.
Friptura se taie în cubulețe și se amestecă cu legumele trase la tigaie, după ce acestea s-au temperat. Se adaugă un ou întreg și albușul de la al doilea, se mai adaugă câte o priză de sare, piper, cimbru și busuioc și se omogenizează compoziția. Ouăle au rolul de a lega compoziția în timpul tratamentului termic.
Acest amestec de carne și legume se rulează în foaia de aluat. Se unge aluatul foietaj cu gălbenuș de ou și se presară pe deasupra susan alb și negru.
Citește și: Rețetă de plăcintă cu carne și brânzeturi. Rețeta lui Vlăduţ
Se coace plăcinta aperitiv pentru 20-30 de minute la temperatură medie, sau până se rumenește bine aluatul. Se lasă să se tempereze, apoi se poate porționa.
Delicioasa plăcintă aperitiv din friptura rămasă pentru a doua zi se poate servi cu un sos de roșii, cu un sos alb de brânzeturi, sau cu o salată simplă de legume.
Rețetă de post. Mâncare de ciuperci cu castane coapte...