Căutare Live

Prăjitură fragedă cu gem de vișine. Desert simplu și ușor de preparat

Un desert simplu și ușor de preparat, perfect pentru cei care vor să testeze gemul de vișine, ce tocmai l-au pregătit, este această delicioasă Prăjitură fragedă cu gem de vișine!

Prăjitură fragedă cu gem de vișine

Un desert simplu și ușor de preparat, perfect pentru cei care vor să testeze gemul de vișine, ce tocmai l-au pregătit, este această delicioasă Prăjitură fragedă cu gem de vișine!

Ingrediente pentru rețeta Prăjitură fragedă cu gem de vișine


  • 2 ouă
  • 150 g unt
  • 150 g iaurt
  • 150 g zahăr
  • un praf sare
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1 linguriță praf de copt
  • 450 g făină
  • 800 g gem de vișine acrișor
  • unt și făină pentru tapetat tava

Modul de preparare al rețetei Prăjitură fragedă cu gem de vișine

Untul moale, ținut la temperature camerei, se mixează cu zahărul până devine spumos.

Se adaugă ouăle, un praf de sare, apoi iaurtul în care se dizolvă bicarbonatul de sodiu.

La final, se adaugă făina cernută împreună cu praful de copt și se frământă un aluat nu foarte ferm, dar nelipicios.

Aluatul fraged se acoperă cu folie alimentară și se dă la rece pentru o oră.

Într-o tavă de 24/36 cm, unsă cu unt și tapetată cu făină se întinde 2/3 din aluat, se unge cu gemul, apoi se întinde restul de aluat deasupra.

Prăjitura fragedă cu gem de vișine se coace pentru 35-40 de minute, în cuptorul preîncălzit la 180 de grade.

Citește și
Mireasa 2022, sezonul 5. Aron e deja îndrăgostit. Ce fată i-a picat cu tronc după prima întâlnire
Mireasa 2022, sezonul 5. Aron e deja îndrăgostit. Ce fată i-a picat cu tronc după prima întâlnire
Mireasa 2022, sezonul 5. Aron e deja îndrăgostit. Ce fată i-a picat cu tronc după prima întâlnire
Mireasa 2022, sezonul 5. Sese a cunoscut fetele. Cum a decurs întâlnirea cu Andreea
Mireasa 2022, sezonul 5. Sese a cunoscut fetele. Cum a decurs întâlnirea cu Andreea
Mireasa 2022, sezonul 5. Sese a cunoscut fetele. Cum a decurs întâlnirea cu Andreea
Chef Dumitrescu, fan al dulciurilor greceşti: „A fost cel mai bun desert gustat vreodată”. Show-ul începe în februarie, la Antena1
Chef Dumitrescu, fan al dulciurilor greceşti: „A fost cel mai bun desert gustat vreodată”. Show-ul începe în februarie, la Antena1
Chef Dumitrescu, fan al dulciurilor greceşti: „A fost cel mai bun desert gustat vreodată”. Show-ul începe în februarie, la Antena1
Mai multe articole

Se servește pudrată cu zahăr.

Citiți și rețeta Tartă cu vișine, dulce-acrișoară!

Ce mai pregătim vara, rapid, gustos și hrănitor. Salată de varză cu morcovi și ton.... Turnulețe din dovlecei pane cu șuncă și cașcaval. Rețetă pentru deliciul copiilor....
Ultimele știri