Un desert simplu și ușor de preparat, perfect pentru cei care vor să testeze gemul de vișine, ce tocmai l-au pregătit, este această delicioasă Prăjitură fragedă cu gem de vișine!
Ingrediente pentru rețeta Prăjitură fragedă cu gem de vișine
- 2 ouă
- 150 g unt
- 150 g iaurt
- 150 g zahăr
- un praf sare
- 1 linguriță bicarbonat de sodiu
- 1 linguriță praf de copt
- 450 g făină
- 800 g gem de vișine acrișor
- unt și făină pentru tapetat tava
Modul de preparare al rețetei Prăjitură fragedă cu gem de vișine
Untul moale, ținut la temperature camerei, se mixează cu zahărul până devine spumos.
Se adaugă ouăle, un praf de sare, apoi iaurtul în care se dizolvă bicarbonatul de sodiu.
La final, se adaugă făina cernută împreună cu praful de copt și se frământă un aluat nu foarte ferm, dar nelipicios.
Aluatul fraged se acoperă cu folie alimentară și se dă la rece pentru o oră.
Într-o tavă de 24/36 cm, unsă cu unt și tapetată cu făină se întinde 2/3 din aluat, se unge cu gemul, apoi se întinde restul de aluat deasupra.
Prăjitura fragedă cu gem de vișine se coace pentru 35-40 de minute, în cuptorul preîncălzit la 180 de grade.
Se servește pudrată cu zahăr.
Citiți și rețeta Tartă cu vișine, dulce-acrișoară!
Ce mai pregătim vara, rapid, gustos și hrănitor. Salată de varză cu morcovi și ton.... Turnulețe din dovlecei pane cu șuncă și cașcaval. Rețetă pentru deliciul copiilor....