Foarte potrivită pentru perioada caniculară, o astfel de Tartă cu vișine, dulce-acrișoară.
Cu blat fraged, sfărâmicios, aromat cu vanilie și umplutură de vișine, dulce-acrișoară nu poate rezulta decât un desert de vară foarte delicios!
Ce ne trebuie pentru rețeta Tartă cu vișine, dulce-acrișoară.
- Pentru aluat:
- 1 ou de mărime medie
- 150 g unt(82%)
- 1 lingură iaurt
- 1 lingură zahăr
- un praf sare
- 1/2 linguriță bicarbonat
- 2 lingurițe esență de vanilie
- 300 g făină
- Pentru umplutură:
- 750 g vișine
- 2 linguri zahăr
- 3 plicuri zahăr vanilat
- 4 linguri amidon
- În plus:
- puțin unt pentru uns forma
- zahăr pudră cu aromă de vanilie, pentru decor
Mod de preparare al rețetei Tartă cu vișine, dulce-acrișoară.
Pregătim aluatul pentru Tartă cu vișine, dulce-acrișoară.
Mixăm untul, ținut la temperatura camerei, cu zahărul, adăugăm oul amestecat cu un praf de sare, apoi iaurtul în care stingem bicarbonatul. Adăugăm esența și la final încorporăm, treptat, făina.
Frământăm un aluat de tartă omogen, apoi îl împachetăm în folie alimentară și îl dăm la frigider pentru aproximativ o oră.
Între timp pregătim vișinele.
Îndepărtăm sâmburii de la vișine, adăugăm cele două tipuri de zahăr peste ele, le amestecăm bine și le lăsăm la rece 30 de minute, să se formeze puțin sirop.
Apoi, punem vasul cu vișine la foc până se diluează zahărul și adăugăm, amidonul desfăcut în puțină apă rece.
Amestecăm intens, până se formează un sos de vișine consistent, apoi lăsăm compoziția de vișine să se răcească.
Scoatem aluatul de la rece și îl împărțim în două părți.
Cu prima parte îmbrăcăm pereții interiori ai unei forme de tartă de 25 cm, unși în prealabil cu puțin unt sau ulei.
Înțepăm aluatul din loc în loc cu o furculiță, pentru a se coace uniform.
A doua parte de aluat, o întindem pe masa de lucru, ușor înfăinată și o tăiem în fâșii de 1-1,5 cm.
Întindem compoziția de vișine peste aluatul din forma de copt și realizăm un grilaj deasupra ei, din fâșiile de aluat.
Coacem tarta cu vișine, dulce-acrișoară, în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, pentru 35 de minute, sau până când se rumenește bine deasupra.
Lăsăm delicioasa tartă cu vișine să se tempereze, o pudrăm cu zahăr, o porționăm și o savurăm cu mare poftă.
Cum preparăm una dintre cele mai delicioase prăjituri cu fructe de vară! Prăjitura Fantezie de vară.... Salată din păstăi galbene de fasole cu maioneză și usturoi...