Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Poftiti pe la noi: Poftiti la circ

Prăjitura Rudy. Rețetă de prăjitură cu brânză și firimituri de aluat cu ciocolată

Combinația de brânză și ciocolată este una deosebită, așa cum veți constata dacă încercați prăjitura Rudy. O rețetă de prăjitură cu brânză și firimituri de aluat cu ciocolată.

Prăjitură cu brânză și firimituri de aluat cu ciocolată

shutterstock

Prăjitura Rudy este o minunată prăjitură cu cremă de brânză între două straturi din firimituri de aluat cu ciocolată, straturi ce dau un aspect spectaculos, dar și gust deosebit.

Acest delicios desert se mai găsește și sub denumirea de prăjitură Rudi și își are originile în bucătăria maghiară unde poartă denumirea „Túró Rudi szelet” (Felii cu branza Rudi, o formă de alint a lui Rudolf). Rețeta este adaptată după desertului cu denumirea ”Turo Rudi” preparat sub formă de cilindru din cremă de brânză cu aromă de lămâie rulată într-un strat de ciocolată.

Rețeta clasică a prăjiturii Rudi sau Rudy este din două straturi aluat cu cacao care se pune răzuit în tavă și o cremă de brânză, dar si glazură de ciocolată. rețeta de față este mai simplificată, ciocolata se regăsește în aluat.

Ingrediente pentru rețetă de prăjitură cu brânză și firimituri de aluat cu ciocolată - prăjitura Rudy

Ingrediente pentru firimituri de aluat cu ciocolată:

  • 250 gr unt cu peste 80% grăsime
  • 2 gălbenușuri de ouă nedii
  • 100 gr ciocolată răzuită cu peste 50% cacao
  • 150 gr zahăr
  • 350-400 gr făină
  • 1 praf de sare
  • 1 linguriță praf de copt
  • Ingrediente pentru crema de brânză:

  • 1 kg brânză proaspătă de vaci
  • 150 g zahăr
  • 2 albușuri + 2 ouă
  • 30-35 gr griș
  • 1 păstaie de vanilie
  • coaja de la o lămâie bio
  • 1 praf de sare

Mod de preparare pentru rețetă de prăjitură cu brânză și firimituri de aluat cu ciocolată - Prăjitura Rudy

Preparare aluat fraged cu ciocolată.

Se cerne făina într-un vas și se amestecă cu un praf de sare și praful de copt. Se face o adâncitură la mijlocul ei și se pun acolo cele două gălbenușuri zahărul, ciocolata răzuită și untul rece, tăiat în cuburi. Se amestecă rapid toate ingredientele, doar până rezultă un aluat compact. Nu se frământă îndelung aluatul pentru a nu se înmuia. Aluatul va fi unul sfărâmicios.

Se împachetează aluatul în folie de prospețime și se dă la congelator pentru 30 de minute.

Citește și: Prăjitura Jerbo sau Gerbeaud după Silvia Jurcovan. Rețetă din bucătăria ungurească

Preparare cremă de brânză pentru prăjitura Rudi

Se pune brânza de vaci, proaspătă, într-un bol și se amestecă cu zahărul. Se adaugă cele două albușuri rămase de la aluat și două ouă întregi.vanilia și coaja de lămâie răzuită fin. Se amestecă bine toate ingredientele și se completează cu puțin griș.

Asamblare și coacere prăjitură cu brânză și firimituri de aluat cu ciocolată

Se pornește cuptorul la 180 de grade.

Aluatul se scoate de la congelator și se împarte în două.

Prima parte de aluat se dă pe răzătoarea mare direct în tava tapetată cu hârtie de copt și se dispune uniform pe toată suprafața tăvii. Peste firimiturile de aluat se întinde compoziția de brânză și se nivelează cu o spatulă de tort. Se răzuiește deasupra a doua parte de aluat fraged cu ciocolată.

Citește și: Prăjitura Esterhazy. Rețetă de prăjitură festivă, preparată de Vlăduț la Neatza cu Răzvan și Dani

Prăjitura Rudy se coace pentru 30-35 de minute la 180 de grade. se lasă să se răcească bine, apoi se poate porționa și savura cu poftî, alături de cei dragi.

Video