Prăjiturelele de ciocolată pe băţ sunt spectaculoase, arată minunat şi sunt foarte gustoase. N-ai nevoie de mult timp să le pregăteşti şi vor atrage atenţia instantaneu.
Ingrediente
1 blat de cacao simplu din 3 oua
200 gr crema de branza
50 gr ciocolata neagra
1 lingura unt
1 lingurita extract de vanilie
1 lingurita pudra de portocale (optional)
3 linguri zahar pudra
Glazura
200 gr ciocolata neagra
80 gr smantana
Mod de preparare
Rupem blatul in bucati marunte si-l punem intr-un bol. Razuim ciococolata sau o tocam marunt si o punem peste blat. Adaugam crema de branza, untul moale, zaharul pudra si extractul de vanilie. Pentru un plus de aroma putem adauga o lingurita pudra de portocala sau chiar coaja rasa de la o portocala. Amestecam bine toate ingredientele pana obtinem o pasta usor de modelat. Din compozitia rezultata facem bilute pe care le punem intr-o tava pe hartie de copt. Dam tava la rece si preparam glazura.
Topim pe bain-marie ciocolata neagra impreuna cu smantana pentru frisca. Cand amestecul e lichid si omogen luam vasul de pe bain-marie.
Scoatem bilutele din frigider si le rostogolim prin glazura de ciocolata. Cu ajutorul unei furculite le transferam cu grija din nou pe hartia de copt. Dupa ce am glazurat toate bilutele, le decoram cu ornamente colorate si apoi le dam la rece pentru a se intari glazura. Nu-i asa ca arata minunat?
Prăjitura "Caramello", un desert de post pe care îl poate face oricine! Uşor de făcut şi gata în câteva minute... Gustărele delicioase pentru inimi pofticioase! Uită de șnițele, aceasta este cea mai tare rețetă! E gata imediat, fără b...