Antena Căutare

Pulpe de pui cu sos de brânză roquefort și garnitură de orez cu brocooli sotat în unt

Pentru iubitorii preparatelor cu carne de pui, o delicioasă rețetă de pulpe de pui cu sos de brânză roquefort și garnitură de orez cu brocooli sotat în unt.

Ciocănele de pui cu sos și garnitură
Pulpe de pui cu sos de brânză roquefort și garnitură de orez cu brocooli sotat în unt

Mirela Calotă, concurentă în ediția 14 a sezonului 8 ”Chefi la cuțite, a ales să concureze cu o rețetă inspirată de la Chef Florin Dumitrescu, pentru care a seperat să primească cuțitul și să meargă în etapa următoare.

Rețeta Pulpe de pui cu sos de brânză roquefort și garnitură de orez cu brocooli sotat în unt - Ingrediente:


  • 8 ciocanele de pui
  • 200 gr brânză roquefort
  • 100 ml smântână pentru gătit
  • 5 gr de cimbru
  • 3-4 căței de usturoi
  • 50 ml ulei de măsline
  • 200 gr mere
  • 1 broccoli
  • 50 gr unt
  • 400 gr orez
  • sare și piper

Rețeta Pulpe de pui cu sos de brânză roquefort și garnitură de orez cu brocooli sotat în unt - Preparare

Preparăm ciocănelele de pui.

Ciocănelele de pui se ung cu ulei de măsline, se asezonează cu sare, piper și cimbru, se așază într-o tavă unsă și ea cu ulei. Se așază în tavă și cățeii de usturoi curățați și striviți ușor și se dă tava la cuptor, la 180 de grade, până se rumenesc ciocănelele de pui.

Preparăm sosul de brânză roquefort.

Într-o crăticioara punem la încălzit smântâna lichidă și o lăsăm să atingă ușor punctul de fierbere. Singem focul, adăugăm brânza roquefort și amestecăm intens până aceasta se topește. Adăugam merele tăiate în cuburi mici și din nou amestecăm, apoi acoperim vasul lăsând merele sa-și degaje aroma în crema de brânză.

Pregătim garnitura de orez cu broccoli sotat în unt.

Punem orezul la fiert, în modul clasic.

Punem buchețelele de broccoli la fiert în apă clocotită cu puțină sare și le lăsăm sa fiarbă la foc mediu până se pătrund. După ce sunt fierte, le scoatem în apă cu gheață pentru a opri procesul termic și a-și păstra culoarea, apoi le scurgem bine și le tragem la tigaie în unt topit.

O parte din buchețelele de broccoli le tocăm mărunt și le amestecăm cu orezul fiert, pentru un plus de gust, dat și o pată de culoare.

Orezul îl asamblăm pe farfurii cu ajutorul inelelor metalice, iar alături așezăm pulpele de pui cu sosul de brânză roquefort și mere, dar și broccoli simplu.

Spor la preparat Rețeta Pulpe de pui cu sos de brânză roquefort și garnitură de orez cu brocooli sotat în unt și poftă bună la savurat!

Îndrăgita emisiune „Chefi la cuțite” poate fi urmărită în fiecare seară de luni, marți și miercuri, de la ora 20:30, la Antena 1!

Mini cheesecake cu căpșuni și pudră de matcha... Tort de morcovi cu ananas și cremă de brânză. Carrot cake...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x