Cu așa gust fructat și răcoritor, de la sosul de ananas nu ai cum să nu adori rețeta Pulpe de rață în sos de ananas cu garnitură de orez!
Rețeta Pulpe de rață în sos de ananas cu garnitură de orez - Ingrediente
- 4 pulpe de rață
- 2 lingurițe de sare
- 1 linguriță de piper
- 20 g unt
- 400 g compot de ananas
- 1 linguriță de miere
- 120 g gem de portocale
- 1 linguriță ghimbir răzuit
- Pentru garnitura:
- 400 g orez basmati
- Un vârf de cuțit cu nucșoară
- Sare
- 50 gr unt
- 250 g ciuperci
- 1 ceapă
Rețeta Pulpe de rață în sos de ananas cu garnitură de orez - Preparare
Pulpele de rață se crestează, se condimentează și se trag la tigaia încinsă cu puțin unt până se rumenesc pe ambele părți. Apoi se continuă la cuptor pentru 40 de minute.
Pentru sos se pune la foc sucul de ananas cu gemul de portocale, ghimbir și miere.
Pentru garnitura de orez, se călește ceapa în unt, se adaugă ciupercile și se lasă până acestea se pătrund.
Separat se fierbe orezul în apă cu sare, se scurge și se adaugă peste ciuperci. Se condimentează cu puțină nucșoară.
Se servesc pulpele de rață cu sos de ananas, alături de orez cu décor de fructe din compot.