O combinație de senzație în acest preparat „Frigărui de rață cu ananas, sos de rodie și piure de cartofi mov”. Chiar merită încercat!
Ingrediente pentru Frigărui de rață cu ananas, sos de rodie și piure de cartofi mov
- 4 buc. piept rață
- sare
- piper
- crenguțe de cimbru proaspăt
- 250 g unt cu 82 % grăsime
- 2 conserve de ananas
- 1 legatuăa ceapă verde
- Sos de rodie:
- 300 g zahăr brun
- 4 rodii
- 100 g unt
- Piure de cartofi mov:
- 2 kg cartofi mov
- 1 l lapte
- 250 g unt
Mod de preparare Frigărui de rață cu ananas, sos de rodie și piure de cartofi mov
Crestăm bucățile de piept de rață pe partea cu piele în forma unei table de șah.
Într-o tigaie bine încinsă așezăm pieptul de rață cu partea cu grăsime în jos, iar după 3 minute îl întoarcem pe partea cealaltă și îl mai gătim alte 3 minute.
Continuăm prepararea la cuptor, la 180grade C timp de 10 de minute, asezonată cu sare, piper și cimbru.
Pregătim sosul de rodie.
Într-o tigaie, la foc mediu, punem zeama de la rodii cu zahărul brun. Lăsăm sosul să fiarbă până se îngroaşă, după care adaugăm untul și câteva semințe de rodie.
Caramelizăm zahărul brun, adăugăm untul și bucățile de ananas și le lăsăm câteva minute să se caramelizeze frumos.
Preparăm piure de cartofi mov.
Se curăță cartofii, se taie cubulețe, se spală și se pun la fiert în apă cu sare.
După fierbere se scurg, se adaugă laptele fierbinte și untul și se pasează la blender. Se trece piureul prin sită pentru a deveni fin.
Când toate preparatele sunt gata, se porționează pe farfurii și se decorează cu flori comestibile.
File de somon cu orez și spanac... File de șalău cu morcovi sotați și sos de lămâie...