Antena Căutare

Rețeta Caponata. O mâncare delicioasă de legume, inspirată din bucătăria italiană.

Rețeta Caponata, originară gastronomiei siciliene, se prepară din legume prăjite în ulei de măsline și  un sos dulce-acrișor

Rețeta Caponata. O mâncare delicioasă de legume, inspirată din bucătăria italiană. Galerie
Rețeta Caponata

Rețeta Caponata, originară gastronomiei siciliene, se prepară din legume prăjite în ulei de măsline și un sos dulce-acrișor

Ingrediente pentru Rețeta Caponata:


  • 2 vinete
  • 1 ardei gras
  • 1 tijă de țelină
  • 1-2 cepe
  • 2 căței de usturoi
  • 100 g măsline fără sâmburi
  • 20 g de semințe de pin
  • 1 lingură de capere
  • 400 g roșii cubulețe
  • 40 ml oțet balsamic
  • 1-2 lingurițe de zahăr
  • 3-4 linguri ulei de măsline
  • Sare și piper, după gust
  • 6-7 frunze de busuioc

Rețeta Caponata - Mod de preparare

Spălăm vinetele, le tăiem în cuburi mici, le presărăm cu sare mare și le punem la scurs pentru a elimina din sucul amar. Apoi le tamponăm cu hârtie absorbantă și le prăjim în ulei încins. Prăjim și ardeii tocați cubulețe.

Scoatem legumele prăjite pe hârtie absorbantă.

Într-o tigaie adâncă punem ulei de măsline la încins și adaugăm ceapa și usturoiul tocate cuburi. Le călim până ceapa se pătrunde, apoi adaugăm măslinele,caperele și semințele de pin.

Rețeta Caponata. O mâncare delicioasă de legume, inspirată din bucătăria italiană.

Amestecăm bine totul, adăugăm țelina, de asemeni tocată, iar peste 2-3 minute, cuburile de roșii. După alte câteva minute, adăugăm și legumele prăjite anterior,acoperim tigaia cu un capac și fierbem preparatul caponata pentru aproximativ 10 minute.

Potrivim de sare, piper și zahăr și adăugăm oțetul balsamic. Mai fierbem legumele puțin, pentru a se evapora mirosul de oțet, apoi adăugăm frunze de busuioc și stingem focul.

Servim caponata fie caldă, fie rece, pe felii de pâine, sau ca garniture la rețetele de paste.

Citiți și rețeta: Parmigiana de vinete sau Melanzane alla parmigiana!

Cum se face dulceață de mure, una dintre cele mai îndrăgite dulcețuri , în rândul consumatorilor?... Cartofi la cuptor, umpluți cu brânzeturi și roșii cherry. O garnitură perfectă lângă orice friptură!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x