Ce ne trebuie pentru Rețetă de ciocolată albă cu fructe uscate și cereale, preparată în casă:
- 450 gr zahăr
- 200 ml apă
- 150 gr unt cu 82% grăsime
- 2-3 lingurițe din esența preferată
- 500 gr lapte praf
- 140 gr fulgi de cereale
- 130 gr merișoare uscate
Cum procedăm pentru Rețetă de ciocolată albă cu fructe uscate și cereale, preparată în casă
Punem într-un vas, la foc mediu, apa cu zahărul și le lăsăm să fiarbă 5-6 minute, timp în care se obține un sirop dens, nu foarte fluid, dar nici foarte consistent ca cel pentru dulceață.
Adaugăm untul moale, ținut la temperatura camerei și amestecăm până se topește.
Apoi adăugăm esența și laptele praf și din nou amestecăm până se omogenizează bine compoziția.
Citește și: Rețeta Ciocolată de casă, dulce și delicioasă
Încorporăm cerealele și fructele uscate, apoi întindem compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Dăm tava cu ciocolata alba la frigider pentru 5-6 ore, sau până când ciocolata se întărește și se poate tăia frumos cu un cuțit umezit.
Secționăm ciocolata albă cu un cuțit cu lamă subțire, pe care o trecem prin apă fierbinte.
Spopr și poftă bună!
Salată de vinete cu dovlecei și iaurt sub formă de balerini - Rețeta lui Vlăduț... Rețetă de antricot de vițel în sos delicios, inspirată din bucătăria orientală...