Live acumSerial: Grand Hotel (SUA 2019)
Prime Time 20:30Poftiti pe la noi: Poftiti la circ

Rețetă de ciocolată albă cu fructe uscate și cereale, preparată în casă

Foarte îndrăgită este ciocolata de casă cu care ne delectau părinții sau bunicii, însă rețeta de ciocolată albă cu fructe uscate și cereale este mai deosebită, mai delicată și dacă nu ați încercat-o, chiar merită preparată.

Ciocolată albă cu fructe uscate și cereale

Ce ne trebuie pentru Rețetă de ciocolată albă cu fructe uscate și cereale, preparată în casă:


  • 450 gr zahăr
  • 200 ml apă
  • 150 gr unt cu 82% grăsime
  • 2-3 lingurițe din esența preferată
  • 500 gr lapte praf
  • 140 gr fulgi de cereale
  • 130 gr merișoare uscate

Cum procedăm pentru Rețetă de ciocolată albă cu fructe uscate și cereale, preparată în casă

Punem într-un vas, la foc mediu, apa cu zahărul și le lăsăm să fiarbă 5-6 minute, timp în care se obține un sirop dens, nu foarte fluid, dar nici foarte consistent ca cel pentru dulceață.

Adaugăm untul moale, ținut la temperatura camerei și amestecăm până se topește.

Apoi adăugăm esența și laptele praf și din nou amestecăm până se omogenizează bine compoziția.

Citește și: Rețeta Ciocolată de casă, dulce și delicioasă

Încorporăm cerealele și fructele uscate, apoi întindem compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Dăm tava cu ciocolata alba la frigider pentru 5-6 ore, sau până când ciocolata se întărește și se poate tăia frumos cu un cuțit umezit.

Secționăm ciocolata albă cu un cuțit cu lamă subțire, pe care o trecem prin apă fierbinte.

Spopr și poftă bună!

Video