Live acumObservator 23
Prime Time 20:30Adela

Rețetă de clătite japoneze: desert pufos și gustos

Fără îndoială fiecare țară are metode diferite de a face clatitele. Am tot auzit de clatitele americane, faimoasele crêpe ale francezilor și bineînțeles clatitele românilor tradiționale, dar prea puțin s-a vorbit de clătilele japoneze. Aceste clătite sunt o combinație între cele românești și cele americane, însă sunt cu mult mai pufoase decât acestea. 

Fără îndoială fiecare țară are metode diferite de a face clătitele. Am tot auzit de clătitele americane, faimoasele crêpe ale francezilor și bineînțeles clătitele românilor tradiționale, dar prea puțin s-a vorbit de clătilele japoneze. Aceste clătite sunt o combinație între cele românești și cele americane, însă sunt cu mult mai pufoase decât acestea.

Ingredientele nu sunt diferite de cele ale clătitelor obișnuite însă modul de preparare necesită mai multă atenție.

Ingrediente pentru rețeta de clătite japoneze:

- 1 ou + 1 gălbenuș

- 2 linguri zahăr

- 2 linguri lapte

- 1 linguriță ulei

- 2 linguri făină

- 1/3 linguriță praf de copt

- esență de vanilie

- 1 lingură ulei

- un praf sare

Mod de preparare pentru rețeta de clătite japoneze:

Se amestecă gălbenușul cu o lingură de zahăr, apoi se adaugă uleiul și laptele, făină, esența de vanilie și un praf de sare până se omogenizează tot și devine un amestec cremos și fără cocoloașe.

Separat, se bat cele două albușuri cu o lingură de zahar, pănă când albușurile se țin bine de tel. Se adaugă treptat spuma albușurilor în compoziția formată mai devreme cu mișcări liniare stânga-dreapta sau cu o spatulă, cu mișcări de jos în sus.

Se frig clătitele într-o tigaie antiaderentă, unsă cu o picătură de ulei și se acoperă cu un capac, lăsându-le la foc cât mai mic. Clătitele se întorc atunci când sunt rumenite și se lasă până devin uniform gătite.

Se servesc cu dulceață, un, fructe, nutella, frișcă și lista poate continua.

Video