Nu ai cum să rămâi indiferent la așa rețetă de desert rapid cu prune în sos caramel și cremă de vanilie, asamblat la cupe sau borcane! Un astfel de desert poate fi luat și la pachet.
Rețetă de desert rapid cu prune în sos caramel și cremă de vanilie - Ingrediente
- Pentru crema de vanilie:
- 1250 ml lapte
- 150 g zahăr
- 50 g zahăr vanilat
- 2-3 lingurițe esență de vanilie
- 1 praf de sare
- 100 g amidon
- 50 g făină
- Pentru prune în spos caramel:
- 1 kg prune
- 150 g zahăr
- 100 g unt
- 200 ml smântână pentru frișcă
- 1-2 lingurițe scorțișoară
Rețetă de desert rapid cu prune în sos caramel și cremă de vanilie - Preparare
Se pregătesc mai întâi prunele în sos caramel. Prunele se sparg în două și li se îndepărtează sâmburii, apoi se presară zahăr și scorțișoară peste ele.
Se lasă la frigider până se dizolvă zahărul și se formează sirop, apoi se scurg bine.
Siropul rezultat se pune pe foc.
Când atinge punctul de fierbere, se adaugă untul, se amestecă bine, apoi se adaugă smântâna pentru frișcă și din nou se amestecă bine.
Se mai lasă pe foc câteva minute, amestecând continuu, până rezultă un sos omogen.
Pentru a prepra crema de vanilie, se pune laptele la fiert cu un praf de sare.
Se amestecă făina cu amidonul și se diluează cu puțin lapte rece.
Când laptele de pe foc începe să fiarbă, se adaugă zahărul, apoi se toarnă și se amestecă bine, amidonul amestecat cu făina.
Se fierbe crema până se îngroașă, amestecând continuu, iar după stingerea focului, se încorporează untul tăiat în bucățele mici, zahărul vanilat și esența și se omogenizează. Se lasă crema de vanilie la răcit, acoperită cu folie
Cum se asamblează deliciosul desert rapid cu prune în sos caramel și cremă de vanilie!
Se așază în borcane un rând de prune, sos caramel, un rând de budincă de vanilie, iar prune cu sos caramel și tot așa până se umplu borcanele.
Se dau borcanele cu delicioasele prune în sos caramel cu cremă de vanilie la rece pentru cel puțin 30 de minute, înainte de a fi servite.