Antena Căutare

Desert de sezon: Budincă de tapioca cu prune în sos caramel!

Budinca de tapioca cu prune în sos caramel, este un desert de senzație pentru atunci când avem oaspeți în vizită și vrem să-i impresionăm cu altceva decât o prăjitură clasică.

Budincă de tapioca cu prune în sos caramel

Budinca de tapioca cu prune în sos caramel, este un desert de senzație pentru atunci când avem oaspeți în vizită și vrem să-i impresionăm cu altceva decât o prăjitură clasică.

Din aceeași categorie de desert mai puteți încerca și această Budincă de griș cu sos de pepene galben și mentă, sau Budincă de brânză dulce cu banane.


Ingrediente Budincă de tapioca cu prune în sos caramel

Articolul continuă după reclamă
  • 150 g tapioca
  • 600 ml apă
  • 600 ml lapte
  • un praf sare
  • 2 lingurițe esență de vanilie
  • 2 linguri de miere
  • 1 kg prune
  • 150 g zahăr
  • 100 g unt
  • 200 ml smântână pentru frișcă
  • 1 linguriță scorțișoară

Mod de preparare Budincă de tapioca cu prune în sos caramel

Pentru budinca de tapioca, se pune apa la fiert, iar când începe să clocotească, se adăugă perlele de tapioca.
Se lasă să fiarbă 5-6 minute, apoi se strecoară și se clătesc cu apă rece.
În alt vas se pune și laptele la fiert cu un praf de sare și la primul clocot, se adăugă perlele de tapioca.
Se lasă să fiarbă la foc încet, până absorb tot laptele și își măresc consistent volumul, amestecând ușor în ele, pentru a nu se lipi.
Se stinge focul, se adaugă mierea și esența, se amestecă bine, apoi toarnă budinca de tapioca în boluri.
Pentru prunele în sos caramel, se sparg prunele, li se îndepărtează sâmburii și se feliază în patru, apoi se presară zahăr și scorțișoară peste ele.
Se lasă la rece până când se va forma sirop, apoi se scurg bine, iar siropul rezultat se pune pe foc.
Când atinge punctul de fierbere, se adaugă untul, se amestecă bine, apoi se adaugă smântâna pentru frișcă și din nou se amestecă bine.
Se mai lasă pe foc câteva minute, amestecând continuu, nelăsându-l să se îngroașe mult, trebuie să fie mai fluid.
Se toarnă peste prune, în timpul servirii, sau se poate adăuga de la început peste prune.
Budinca de tapioca este delicioasă cu aceste prune în sos caramel.

Din colecția rețetelor cu gust de copilărie: Orez cu lapte servit cu sos din fructe de pădure.... Chiftele din amestec de carne și legume preparate la cuptor...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

NBA Christmas Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego Sambata, 21.12.2024, 14:53
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x