Budinca de tapioca cu prune în sos caramel, este un desert de senzație pentru atunci când avem oaspeți în vizită și vrem să-i impresionăm cu altceva decât o prăjitură clasică.
Din aceeași categorie de desert mai puteți încerca și această Budincă de griș cu sos de pepene galben și mentă, sau Budincă de brânză dulce cu banane.
Ingrediente Budincă de tapioca cu prune în sos caramel
- 150 g tapioca
- 600 ml apă
- 600 ml lapte
- un praf sare
- 2 lingurițe esență de vanilie
- 2 linguri de miere
- 1 kg prune
- 150 g zahăr
- 100 g unt
- 200 ml smântână pentru frișcă
- 1 linguriță scorțișoară
Mod de preparare Budincă de tapioca cu prune în sos caramel
Pentru budinca de tapioca, se pune apa la fiert, iar când începe să clocotească, se adăugă perlele de tapioca.
Se lasă să fiarbă 5-6 minute, apoi se strecoară și se clătesc cu apă rece.
În alt vas se pune și laptele la fiert cu un praf de sare și la primul clocot, se adăugă perlele de tapioca.
Se lasă să fiarbă la foc încet, până absorb tot laptele și își măresc consistent volumul, amestecând ușor în ele, pentru a nu se lipi.
Se stinge focul, se adaugă mierea și esența, se amestecă bine, apoi toarnă budinca de tapioca în boluri.
Pentru prunele în sos caramel, se sparg prunele, li se îndepărtează sâmburii și se feliază în patru, apoi se presară zahăr și scorțișoară peste ele.
Se lasă la rece până când se va forma sirop, apoi se scurg bine, iar siropul rezultat se pune pe foc.
Când atinge punctul de fierbere, se adaugă untul, se amestecă bine, apoi se adaugă smântâna pentru frișcă și din nou se amestecă bine.
Se mai lasă pe foc câteva minute, amestecând continuu, nelăsându-l să se îngroașe mult, trebuie să fie mai fluid.
Se toarnă peste prune, în timpul servirii, sau se poate adăuga de la început peste prune.
Budinca de tapioca este delicioasă cu aceste prune în sos caramel.