Mai punem o salată verde lângă delicioșii cartofi aurii, crocanți și foarte aromatizați, sau niște murături și am asigurat una dintre mesele principale ale zilei.
Ingrediente pentru Rețetă de cartofi aurii, crocanți și foarte aromatizați:
- 1,5 kg cartofi
- 2 linguri de muștar clasic
- 4-5 căței de usturoi
- 1 linguriță de sare
- 2 lingurițe boia de ardei dulce, sau afumată, dacă avem
- 4-5 linguri ulei de măsline
- 1 linguriță cimbru uscat
- 1 linguriță rasă de piper
- 2 crenguțe de rozmarin
Cum procedăm pentru a prepara Rețeta de cartofi aurii, crocanți și foarte aromatizați?
Mai întâi curățăm cartofii îi spălăm îi ștergem bine și îi feliem grosier. Curățăm usturoiul și îl dăm pe răzătoare.
Punem cartofii într-un bol și adăugăm peste ei uleiul de măsline, muștarul și toate condimentele. Amestecăm bine cartofii cu uleiul și condimentele și îi punem într-o tavă de aragaz.
Citește și: Rețeta Gulaș de ciuperci cu garnitură de cartofi dulci
Dăm tava cu cartofii condimentați, la cuptor, la 200 de grade, pentru 35-40 de minute, sau până când aceștia devin ușor crocanți la exterior și vor avea o culoare aurie, plăcută.
Cartofii vor fi crocanți la exterior, dar moi la interior, exact așa cum plac tuturor.
Citește și: Chiftele de legume cu piure de cartofi și spanac
Îi servim, după preferințe, cu salată, sau cu murături.
Cum poți face turte la tigaie cu praf de copt în loc de drojdie - Rețeta lui Chef Munti... Cum se prepară pâinea cu maia naturală? Tehnici și sfaturi de la bucătari renumiți....