Pentru iubitorii preparatelor cu pește, combinat cu legume, o gustoasă rețetă de șalău cu piure de mazare!
Ingrediente pentru rețeta de șalău cu piure de mazăre
- 1kg file de șalău
- 900 g mazăre congelată
- 400 g smântână
- 2 morcovi
- 2 ardei grași
- 2 ardei kapia
- ulei de floarea soarelui
- 2 cepe
- 3 roșii
- 1 legătură pătrunjel verde
- sare
- piper
- delikat de legume
- 1 căpățână usturoi
- 2 ardei iuți
- pâine feliată
Mod de preparare pentru rețeta de șalău cu piure de mazăre
Fileul de șalău se condimentează cu sare și piper și se prepară la cuptor pe un pat din legume, curățateși feliate.
Se pune mazărea la fiert în apă clocotită cu sare, apoi se scurge, se pasează și se trece prin sită.
Se amestecă cu smântâna și se mai fierbe puțin, potrivind gustul piureului cu cele necesare.
Se scoate șalăul de la cuptor, iar din legumele rămase la cuptor se prepara un sos cu care se servește șalăul și piureul de mazăre.
Poftă bună!
Pește cu morcovi la tigaie. O rețetă simplă și gustoasă, cu ingrediente puține!... Muschiuleț de porc cu gulie fondantă și piure de cartofi dulci...