Rețetă de tartă cu spanac și ouă, perfectă pentru mic dejun, cină, sau pachetul de peste zi.

Pentru că e piața plină de spanac proaspăt, plin de savoare și vitamine, e păcat să nu profităm de beneficiile lui, așa că îl vom include în cât mai multe preparate, gustoase și sățioase. Începem cu o delicioasă Rețetă de tartă cu spanac și ouă.

Rețetă de tartă cu spanac și ouă, perfectă pentru mic dejun, cină, sau pachetul de peste zi.

Cu aluat fraged, presărat cu diverse semințe la exterior și umplutură de spanac cu ouă, ne putem asigura o gustare delicioasă și sănătoasă, ușor de preparat.

Iată ingredientele de care avem nevoie pentru Rețetă de tartă cu spanac și ouă:


  • Pentru aluat de tartă:
  • 1 ou
  • 450 - 475 g făină
  • 200 g unt
  • 50 g iaurt
  • 1 praf de sare
  • 1 linguriță praf de copt
  • Pentru umplutură:
  • 6 ouă
  • 250 g spanac proaspăt
  • 1 vârf cuțit cu bicarbonat de sodiu
  • 3 linguri de ulei
  • 200 ml smântână de gătit
  • 1 ceapă galbenă
  • 1 cățel de usturoi
  • 3 fire de ceapă verde
  • sare și piper
  • sucul de la 1/2 lămâie
  • Pentru uns:
  • 1 gălbenuș
  • semințe de susan și nigella( chimen negru), pentru decor

Rețetă de tartă cu spanac și ouă - Mod de preparare

Mai întâi pregătim umplutura pentru a se răci înainte să asamblăm tarta cu spanac și ouă. Opărim spanacul în apă clocotită cu sare și puțin bicarbonate, apoi îl scurgem și îl tocăm mărunt. Încingem uleiul într-o tigaie și călim ceapa tocată, împreună cu un cățel de usturoi, tocat și el și cele trei fire de ceapă verde, tocate rondele. Adăugăm și spanacul și amestecăm ingredientele pe foc, 5 minute. Apoi, stingem focul adăugăm smântâna, zeama de lămâie, sare și piper dupa gust și lăsăm compoziția la răcit.

Cât timp se răcește umplutura, ne ocupăm de aluatul pentru tartă. Amestecăm făina cu sarea și praful de copt, apoi, punem la mijlocul amestecului: oul și untul rece tăiat cubulețe, precum și iaurtul. Amestecăm bine toate ingredientele și frământăm un aluat dens și omogen, pe care îl împachetăm în folie și îl dăm la rece 20 de minute.

După acest interval, luăm 2/3 din aluat și tapetăm cu el interiorul formei de tartă, unsă în prealabil cu unt. Punem umplutura de spanac în interior, o nivelăn și cu o lingură creăm 6 adâncituri unde vom sparge cele șase ouă. Deasupra întindem restul de aluat, îl ungem cu gălbenuș de ou și presărăm semințele. Albușul rămas îl putem încorpora în umplutura de spanac.

Rețetă de tartă cu spanac și ouă, perfectă pentru mic dejun, cină, sau pachetul de peste zi.

Citește și
ana de la mireasa intr-o rochie somon si alexandru intr-o camasa alba
Mireasa 2021, sezon 4. Tatăl Anei, mesaj subtil după ce Adelina l-a acuzat de infidelitate pe Alexandru
Mireasa 2021, sezon 4. Tatăl Anei, mesaj subtil după ce Adelina l-a acuzat de infidelitate pe Alexandru
irina-fodor-zarug-lorelei-covor-asia-express
Asia Express, 18 octombrie 2021. Irina Fodor, replici neașteptate la adresa lui Zarug. Ce a avut să îi spună prezentatoarea TV
Asia Express, 18 octombrie 2021. Irina Fodor, replici neașteptate la adresa lui Zarug. Ce a avut să îi spună prezentatoarea TV
irina-fodor-steagul-asia-express
Asia Express, 18 octombrie 2021. Cine a câștigat prima Imunitate din etapa 5 de pe Drumul Împăraților
Asia Express, 18 octombrie 2021. Cine a câștigat prima Imunitate din etapa 5 de pe Drumul Împăraților
Mai multe articole

Coacem delicioasa tartă cu spanac și ouă pentru 35-40 de minute,în cuptorul preîncălzit, în prealabil, la 180 de grade. O lăsăm să se tempereze bine, înainte de a o porționa.

Este delicioasă atât caldă, cât și rece și poate fi luată chiar și la pachet.

Modele de unghii pentru Halloween. Idei creative pentru manichiura perfectă
Manichiura unei femei este de cele mai multe ori cartea sa de vizită. Unghiile frumoase și...
Horoscopul zilei de 20 octombrie 2021. Scorpionii trebuie să învețe din greșeli. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 20 octombrie 2021 aduce multe vești bune pentru nativii din zodiac. Astăzi...
Ultimele știri