Live acum
Prime Time 20:30Adela

Plăcintă cu brânză și spanac. O rețetă delicioasă de primăvară.

Cu dor de primăvară și ale ei verdețuri pline de vitamine, să ne delectăm cu o delicioasa și hrănitoarea plăcintă cu brânză și spanac.

Plăcintă cu brânză și spanac

Cu dor de primăvară și ale ei verdețuri pline de vitamine, să ne delectăm cu o delicioasa și hrănitoarea plăcintă cu brânză și spanac.

Ce ne trebuie pentru rețeta de Plăcintă cu brânză și spanac:


  • 800 g aluat de foietaj
  • 250 g brânză sărată
  • 300 g brânză proaspătă
  • 1-2 ouă
  • 1-2 linguri griș
  • 1-2 linguri smântână
  • 300 g frunze de spanac
  • câteva frunze de busuioc
  • 1 lingură unt
  • 1 fir de usturoi verde
  • 2-3 fire de ceapă verde
  • sare

Modul de preparare pentru rețeta Plăcintă cu brânză și spanac

Spanacul se opărește în apă fiartă cu puțină sare, și un praf de bicarbonat, apoi se scurge bine.

Se topește untul și se călesc în el, ceapa și usturoiul tocate mărunt.

Se adaugă spanacul scurs și câteva frunze de busuioc și se amestecă bine. Se lasă pe foc 1-2 minute, apoi se lasă la temperat.

Brânzeturile se amestecă cu smântâna și spanacul răcit și se încorporează un ou, sau două.

Se așază într-o formă de tartă de 24-25 cm diametru, o foaie de aluat foietaj, se întinde compoziția de brânză, cu spanac și se acoperă cu cealaltă foaie de aluat.

Opțional, foaia se unge cu gălbenuș de ou.

Se coace delicioasa plăcintă cu brânză și spanac pentru 25-30 de minute, în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade.

Se servește rece, sau ușor caldă, ca aperitiv.

Nu ezitați să încercați și rețeta Plăcintă de ciuperci cu praz și salvie, foarte gustoasă și interesantă!

Video